Rihanna se je preizkusila tudi kot manekenka. Foto: EPA
Rihanna se je preizkusila tudi kot manekenka. Foto: EPA

Kot samo ime kolekcije pove, gre za sodelovanje s športno znamko Puma.

27-letna Rihanna je namreč pred časom sprejela povabilo nemške znamke - postala je kreativna direktorica ženske kolekcije pri Pumi. "Gre za odgovoren položaj. Dokler bom verjela, da lahko dam od sebe 100 odstotkov, bom to počela. Moram verjeti v izdelek, verjeti v to, kar počnem, verjeti v znamko. Če vsega tega ne bi bilo, tega sploh ne bi mogla početi. Preprosto gre za preveliko stvar, da bi se pretvarjala."

Svojo prvo kolekcijo je poimenovala po sebi - njeno polno ime je namreč Robyn Rihanna Fenty, ustvarila pa jo je s ciljem, da zruši meje med oblačili za moške in ženske: "Ne gre za tradicionalna moška in ženska oblačila, Rihanna briše meje med spoloma," so zapisali v sporočilu za javnost.

Kot je Rihanna dodala po reviji, ni želela ustvariti oblačil za v športne dvorane, saj gre za športno-ulično kolekcijo, za katero upa, da bo postala "del ulice": "Edina stvar, ki bi me bolj osrečila kot današnji večer, je, da vidim nekoga v svojih oblačilih na ulici ... na ulici, na Instagramu. Da vidim kogar koli, še posebej koga 'kul', da nosi moje stvari, je kar velika stvar. Kot da bi nekdo kupil tvojo glasbo, ampak še bolje. Saj v oblačilih hodijo v javnosti."

Oblačila so namenjena tako moškim kot ženskam, kolekcija vključuje 'prevelike' jakne, strgane hlače, kombinezone, prosojne majice ... Čevlji pa združujejo športno z elegantnim, v nekaterih čevljih bo marsikdo tudi stopil na rdečo preprogo.