Rosie Huntington-Whiteley je najbolj iskana manekenka na Otoku ta hip. Foto: EPA
Rosie Huntington-Whiteley je najbolj iskana manekenka na Otoku ta hip. Foto: EPA

Model leta po mnenju uredništva britanske izdaje največje modne revije na svetu je Rosie Huntington-Whiteley, medtem ko je njeni kolegici Cari Delevigne uspel tudi preboj na filmska platna. Ženska leta je postala ameriška popzvezdnica Taylor Swift.

Za življenjsko delo so se na dogodku poklonili čevljarskemu mojstru Manolu Blahniku, za izjemen prispevek k zabavni industriji pa je slavil producent Simon Cowell, vesoljnemu občinstvu najbolj znan v vlogi žiranta iz Ameriškega idola. Glasbenik leta je postal vseprisotni Sam Smith, igralec leta Luke Evans, igralka pa Diane Kruger. Vzhajajoča zvezda po izboru Elle je Rebel Wilson.

Uredništvo je nagradilo tudi kreativnega vodjo pri Burberryju Christopherja Baileyja, za vzhajajočo oblikovalko pa so imenovali Ashley Williams. Najboljša sodobna znamka je Marc by Marc Jacobs, nagrado H&M Conscious pa je dobila Lily Cole. Najboljše modne dodatke oblikuje Stuart Vevers za znamko Coach, najboljše kreacije na rdečih preprogah pa prihajajo iz ateljeja Mary Katrantzou. Oblikovalec leta je postal Erdem, ljubljenec modne ikone Alexe Chung.

Oglejte si nekaj utrinkov z rdeče preproge.