Sanja Grcić je za svojo znamko Firma ustvarila še eno močno kolekcijo, še posebej so navdušili plašči. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Sanja Grcić je za svojo znamko Firma ustvarila še eno močno kolekcijo, še posebej so navdušili plašči. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Faganelova ženska je strastna, skrivnostna in fatalna. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Druga modna revija drugega večera drugega Philips Fashion Week je pripadla znamkam m*faganel, Firma by Sanja Grcić, Nicola de Main, Aleksandra Brlan in Maja Ferme Fashion.
Po mlačnem vtisu, ki ga je pustila prva revija večera, je že prvi izhod stvari postavil na svoje mesto: Matevž Faganel, ki ustvarja pod znamko m*faganel, je s kolekcijo Emotional Eruptions predstavil svojo vizije sodobne ženske. Kot je povedal sam, so ga za kose navdihovali strast, skrvinost in fatalnost, pa elementa zemlje in ognja. Za lasne dodatke je poskrbela Ana Lazovski, za krznene izdelke pa Krznarstvo Eber.
Sanja Grcič je s kolekcijo Inside Straight v sodelovanju s Pajk klobuki predelala planšarske klobuke, kar tudi sicer rada počne: vzame nek tradicionalni predmet iz konteksta in mu da novo podobo. Navdušili so tudi plašči v živahnih in pastelnih odtenkih.
Britanska gostja Nicola de Main je tudi s to kolekcijo ostala zvesta svojemu igrivemu in veselemu, dekliškemu slogu. Opazen je vpliv mladostniške subkulture in popularne glasbe - med drugim je Nicola sodelovala že z Leono Lewis, Chapel Club, Razorlight … Pred kratkim je sodelovala s priljubljeno spletno trgovino ASOS in oblikovala embalažo za kreme.
Aleksandra Brlan je ostala zvesta nepravilnim krojem in volumnu, ob zvokih Doorsov so se manekenke po brvi sprehodile tudi v kultnim allstarkam podobni obutvi, ne ravno značilni za dogodke, kakršen je Fashion Week. Kolekcijo je Brlanova poimenovala 1213, navdihoval jo je futurizem.
Za konec večera je z gotovo najbolj spektakularno, a ne najbolj navdušujočo predstavitvijo prišla na vrsto Maja Ferme, ki je z zvočno podlago reviji želela dodati tudi socialno noto in politično sporočilo, ki se je nanašalo na nedavni referenduom o družinskem zakoniku. Povezave njene kolekcije z njim sicer nismo razbrali, je pa prvi izhod na predstavitvi Fermetove sprožil aplavz v prvih vrstah, kjer so sedeli tudi slovenski estradniki.
http://www.rtvslo.si/zabava/moda/foto-s-fashion-weeka-bolj-znana-imena-bolj-mlacen-vtis/280381

Druga modna revija drugega večera drugega Fashion Weeka je pripadla znamkam m*faganel, Firma by Sanja Grcić, Nicola de Main, Aleksandra Brlan in Maja Ferme Fashion.

Po mlačnem vtisu, ki ga je pustila prva revija večera, je že prvi izhod stvari postavil na svoje mesto: Matevž Faganel, ki ustvarja pod znamko m*faganel, je s kolekcijo Emotional Eruptions (v prevodu Čustveni izbruhi) predstavil svojo vizijo sodobne ženske. Kot je povedal sam, so ga za kose navdihovale strast, skrivnost in fatalnost, pa tudi elementa zemlje in ognja. Za lasne dodatke je poskrbela Ana Lazovski, za krznene izdelke pa Krznarstvo Eber.

Sanja Grcić, ki je prav s Faganelom in Nino Šušnjaro pred kratkim odprla trgovino Koda 386, je za kolekcijo Inside Straight v sodelovanju s Pajk klobuki predelala nekakšne Kekčeve klobuke, kar tudi sicer rada počne: vzame neki tradicionalni predmet iz konteksta in mu da novo podobo. Navdušili so predvsem njeni plašči v živahnih in pastelnih odtenkih.

Oglejte si tudi fotografije z modne revije kolekcij mladih talentov.

Britanska gostja Nicola de Main je tudi s to kolekcijo ostala zvesta svojemu igrivemu in veselemu, dekliškemu slogu. Opazen je vpliv mladostniške subkulture in popularne glasbe - med drugim je Nicola sodelovala že z Leono Lewis, Chapel Club, Razorlight … Pred kratkim je predstavila kolekcijo za priljubljeno spletno trgovino ASOS in oblikovala embalažo za kremo.

Aleksandra Brlan je tudi tokrat predstavila nepravilne kroje in veliko volumna, ob zvokih Doorsov so se manekenke po brvi sprehodile tudi v kultnim allstarkam podobni obutvi. Kolekcijo je Brlanova poimenovala 1213, navdihoval jo je futurizem.

Za konec večera je z gotovo najbolj spektakularno, a po našem mnenju ne najbolj navdušujočo predstavitvijo prišla na vrsto Maja Ferme, ki je z zvočno podlago reviji želela dodati tudi socialno noto in politično sporočilo, ki se je nanašalo na nedavni referendum o družinskem zakoniku. Povezave njene kolekcije s tematiko sicer nismo razbrali, je pa prvi izhod na predstavitvi Fermetove sprožil aplavz v prvih vrstah, kjer so sedeli tudi slovenski estradniki. Več o njihovem druženju po revijah pa tukaj.