158 cm visoka igralka Reese Witherspoon pravi, da je njena višina njena največja modna ovira. Foto: EPA
158 cm visoka igralka Reese Witherspoon pravi, da je njena višina njena največja modna ovira. Foto: EPA

Za z oskarjem nagrajeno igralko so se zvrstile njene kolegice Julianne Moore, Mindy Kaling, Elizabeth Banks, Sienna Miller, Zoe Saldana, Rose Byrne, Emily Blunt in Kiernan Shipka, najbolje oblečeno deseterico pa zaokrožuje Kate Hudson.

39-letna Witherspoonova ima sicer zelo jasno predstavo o tem, kaj ji je všeč in kaj ne - medtem ko ljubi svetle barvne odtenke in čiste linije kroja, niti slišati noče za kratke tope in nabrane obleke.

"Videti bi bila kot goba," je o tovrstnem slogu oblačenja za People dejala 158 cm visoka igralka, ki je prepričana, da je prav njena višina največja modna ovira. "Svojemu stilistu vedno pravim, da je majhna dekleta zelo težko obleči," je priznala.

Glede na prvo mesto na lestvici najbolje oblečenih mu je šlo očitno vseeno to zelo dobro od rok, ironično pa je bila Witherspoonova eno izmed vodilnih imen kampanje #AskHerMore, ki je na letošnji podelitvi oskarjev spodbujala novinarje, naj na rdeči preprogi igralke raje več sprašujejo o njihovem delu, ne pa o njihovem modnem izboru za ta večer.

Slog v dvoje
Pri Peoplu so sicer pod drobnogled vzeli tudi pare in kot najbolje oblečene označili igralko Gabrielle Union in njenega moža, košarkarja Miami Heatov Dwayna Wada, pevca Johna Legenda in njegovo ženo, manekenko Chrissy Teigen, ter igralca Channinga Tatuma in njegovo ženo, plesalko Jenno Dewan Tatum.

Vse omenjene si lahko na rdeči preprogi ogledate tudi v priloženi fotografiji!