Tess je dejala, da ji je najmanj všeč njen trebuh, z drugimi deli telesa pa nima težav. Foto: Instagram Tess Holliday
Tess je dejala, da ji je najmanj všeč njen trebuh, z drugimi deli telesa pa nima težav. Foto: Instagram Tess Holliday
Zadnji dosežek - naslovnica revije People. Foto: Instagram Tess Holliday

29-letna Američanka velja za prvi supermodel, ki nosi oblačila številka 52 (ameriška 22), mnoga podjetja se grebejo zanjo, je zaželena gostja pogovornih oddaj in različnih kampanj, prava uspešnica pa so tudi njene objave na družbenih omrežjih. Na Facebooku ima že več kot 900.000 oboževalcev, na Instagramu pa ji sledi več kot 720.000 ljudi.

Tudi do pogodbe z britansko modno agencijo Milk, podpisane januarja, je prišla po zaslugi svojih objav: "Ko sem ji začela slediti na družbenih omrežjih, sem ugotovila, kako veliko bazo oboževalcev ima. Več kot večina drugih manekenk," je dejal Anna Shillinglaw, direktorica omenjene agencije, in dodala: "Tess predstavlja navdih za toliko žensk po svetu, njeno sporočilo je izjemno močno."

Na Instagramu je predstavila gibanje "Tvoja lepotna merila", s katerim spodbuja ljudi, naj objavljajo fotografije in naj bodo ponosni na svoje telo, ne glede na to, kako je videti.

Tudi model za kopalke
In sama se tega še kako drži. Brez težav se pokaže v kopalkah in objavlja fotografije (nezdrave) hrane, s katero se razvaja. Tudi za manekenke z močnejšimi postavami je Tess "zunajserijska", saj tovrstne agencije običajno iščejo dekleta s konfekcijsko številko od 42 naprej, Tessina postava pa je mnogo zajetnejša. Pozornost temnolaska vzbuja tudi s tetovažami, saj jih ima cel kup, od tistega z Mae West, Marilyn Monroe, Hello Kitty in morske deklice pa do najnovejše pridobitve, tetovaže Dolly Parton na roki. "Za menoj je res divje leto in lahko že rečem, da sem uresničila vse sanje, ki sem jih imela kot deklica," se rada pohvali.

Partnerja spoznala prek računalnika
A v svoji koži se ni vedno počutila tako dobro. V najstniških letih je bila zaradi svoje teže pogosto tarča zbadljivk in tudi zaradi tega je pri 17 letih šolo obesila na klin. Iz majhnega kraja v Misisipiju se je preselila v Seattle, kjer je postala vizažistka in frizerka, kmalu pa je začela voditi modne revije. Leta 2010 se je preselila v Los Angeles in postala profesionalna manekenka.

Do lani se je predstavljala kot Tess Munster, a priimek si je po zaroki z avstralskim poslovnežem Nickom Hollidayem spremenila v Holliday. Tudi njega je spoznala, zahvaljujoč tehnologiji, potem ko je komentiral eno izmed njenih objav na omrežju Tumblr. "Všeč, mi je, ker si navdih drugim ženskam," je bil njegov zapis, ki jo je pritegnil, in začela sta komunicirati. Prvo srečanje je le postavilo piko na i, zaročila sta se in čez nekaj mesecev načrtujeta poroko: "Sprva sem bil ganjen nad njeno lepoto, nato pa sem spoznal tudi njeno osebnost in sporočilo, ki ga širi, da je vsak lahko čudovit ne glede na postavo," je dejal Nick. Tess je sicer tudi že mama, pri 20 letih je dobila sina Rileeja.

Foto: Instagram Tess Holliday