Artish festival bo potekal vsako zadnjo soboto v mesecu od 9.00 do 20.00. Foto: MMC RTV SLO
Artish festival bo potekal vsako zadnjo soboto v mesecu od 9.00 do 20.00. Foto: MMC RTV SLO

V Staro Ljubljano se je vrnil festival ARTish, ki nadaljuje svoje poslanstvo, da vsako zadnjo soboto v mesecu postane skupno mesto ustvarjalcev, umetnikov in številnih, ki umetnost vsakodnevno živijo in tako tudi dobijo možnost, da med seboj izmenjajo ideje, mnenja in se spodbujajo pri svojem delu.

Na letošnjem festivalu se predstavlja največje število slovenskih ustvarjalcev do zdaj, na stojnicah si tako lahko ogledate izdelke več kot 60 ustvarjalcev, njihovi izdelki pa so tudi na prodaj.

Stojnice na Gornjem trgu se šibijo pod unikatnim nakitom, oblačili in obuvali, pohištvom, ilustracijami, lutkami, dodatki za dom, keramiko, lesenimi izdelki in številnimi drugimi ročno izdelanimi unikati, tudi tokrat pa bo potekala izmenjava rabljenih oblačil (prineseš eno oblačilo in odneseš drugo).

Izdelke so si v popoldanskih urah ogledovali predvsem turisti, saj so se drugi skrivali pred soncem, nekaj žensk pa je veselo debatiralo pod šotorom, kjer je potekala brezplačna delavnica Prebujanje kreativne energije. Tudi najmlajši so prišli na svoj račun, saj so v Čičkaračkini ustvarjalni delavnici izdelovali okrasne mobilčke na temo morje, živali in rastline, do 19.00 pa poteka tudi plesno-gibalna delavnica za otroke.

Festival ima tudi dobrodelno noto. Na stojnici Zavoda LU – Love is Universal namreč z nakitom, ki so ga izdelali otroci iz indijske šole Piali Ašar Alo, ter drugimi unikati zbirajo sredstva za otroke iz socialno ogroženih družin v Sloveniji, ki se bodo julija udeležili programov počitnic za socialno ogrožene.