Kolumbijke veljajo za ene izmed najlepših žensk na svetu. Foto: EPA/Reuters
Kolumbijke veljajo za ene izmed najlepših žensk na svetu. Foto: EPA/Reuters

V Medelinu se je sklenil najpomembnejši modni dogodek v državi, imenovan Colombiamoda, eden izmed modnih tednov, na katerih je mogoče videti največ gole kože - v ospredju so namreč kopalke in spodnje perilo.

Da modni teden, 24. po vrsti, dobiva vse večjo veljavo poleg vse večjega števila obiskovalcev in števila sodelujočih modnih oblikovalcev - kreacije predstavljajo največji oblikovalci iz Južne in Latinske Amerike -, dokazuje tudi to, da se je na modni pisti v Medelinu med manekenkami sprehodila tudi svetovno znana manekenka Alessandra Ambrosio, častna gostja modnega dogodka.

"Leto za letom Colombiamoda presega svoje standarde ustvarjalnosti in oblikovanja," razmišlja o uspehu modne industrije v Kolumbiji predsednik države Juan Manuel Santos, ki je ob svečanem odprtju še dejal: "Nacionalno gospodarstvo bi bilo močnejše, če bi vsa področja delovala kot modna industrija, ta je inovativna in predstavlja 12 odstotkov industrijskega BDP-ja."

V treh dneh si je modne revije ogledalo več kot 30.000 obiskovalcev, nekaj fotoutrinkov z modnega tedna pa si lahko pogledate spodaj.