Moda
(3)

Poudarki

  • Premisli, ponovno uporabi in predelaj
  • Krila iz kavnih embalaž in nalepk
Modna revija 3 Re
Priznane slovenske manekenke so se po Čopovi ulici med drugim sprehodile v krilih izdelanih iz našitkov, kavnih embalaž in nalepk, ki so jih odlepili z rabljenih plastenk. Foto: MMC RTV SLO/P.S.
VIDEO
Modna revija 3 Re

Dodaj v

Foto: Zel(en)o ekološka modna revija sredi ulice

Varovanje okolja je možno tudi v svetu mode
26. marec 2010 ob 18:18
Ljubljana - MMC RTV SLO

Po središču prestolnice so se sprehodile manekenke, ki so predstavile posebne kreacije, narejene iz predelanih oblačil, plastičnih nalepk in drugih odpadnih materialov.

Modna revija je potekala v okviru prostovoljskega okolijskega projekta Očistimo Slovenijo v enem dnevu! Ime revije 3 Re pa pomeni Rethink, Reuse, Recycle (ponovno premisli, ponovno uporabi, ponovno predelaj).

S stvaritvami in modnimi dodatki iz raznovrstnih recikliranih materialov so se predstavili mladi modni oblikovalci, ki so s svojo ustvarjalnostjo pokazali, da je varovanje okolja mogoče tudi v modnem svetu.

Obleka iz čepic, krilo iz našitkov
Priznane slovenske manekenke so se po Čopovi ulici med drugim sprehodile v predelanih moških in otroških oblačilih, oblekah iz čepic in pnevmatik, v krilih izdelanih iz našitkov, kavnih embalaž in nalepk, ki so jih odlepili iz rabljenih plastenk.

Zelene kreacije so ustvarili: Katja Adamlje, Sergeja Bevc, Tina Hribernik, Klavdija Jeršinovec, Irina Miljič, niOka, Linda Ogrizek, Tanja Pađan, Urška Petrič, Urška Pirc, Ines Pusar, Tina Rebolj, Karmen Rovšnik, društvo Smetumet in Barbara Živčič.

V 5 urah odstranjeno 10 tisoč ton smeti
Vrhunec Akcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu! se bo sicer odvijal 17. aprila, ko bo potekala vseslovenska čistilna akcija. Idejo za projekt so dobili pri Estoncih, ki so leta 2008 zbrali 50 tisoč prostovoljcev in očistili Estonijo. V petih urah jim je uspelo odstraniti 10 tisoč ton odpadkov.

Cilj slovenskih organizatorjev je, da bi na pomoč priskočilo vsaj 200 tisoč ljudi. Glavno delo pa bodo morali izpeljati po akciji, saj želijo spremeniti zakonodajo in izdelati digitalni register z lokacijami divjih odlagališč.

Fotografije iz modne revije si lahko ogledate spodaj.

P. S.
Tjaša Kokalj
Tjaša Kokalj
Anamarija Avbelj
Anamarija Avbelj
Tina Gaber
Tina Gaber
Rebeka Pevec
Tjaša Ambrož
Tjaša Ambrož
Mirela Korač
Mirela Korač
Iryna Osypenko
Kristina Kurent
Kristina Kurent
Ana Lakič
Ana Lakič
Tjaša Ambrož
Anamarija Avbelj
Anamarija Avbelj
Kristina Kurent
Tina Gaber
Rebeka Pevec
Rebeka Pevec
Tjaša Kokalj
Tjaša Kokalj
Iryna Osypenko
Modna revija 3 Re
Modna revija 3 Re
Prijavi napako
Komentarji
schtrule
# 27.03.2010 ob 16:24
@ecco

le čevlje sodi naj kopitar ;)
gantarm
# 26.03.2010 ob 21:32
Ecco, veš kaj...Saj to niso obleke za v hotel s 5 zvezdicami... gre pač za to, da mladi oblikovalci pokažejo, kaj vse se da narediti iz odpadkov. Tudi odpadki so denar - pločevinke, plastenke, papir, karton, steklo... vsak dan odvržemo toliko ton kapitala, da...
ecco
# 26.03.2010 ob 18:37
Grdo!

Tudi če je narejeno iz predelanih oblačil, plastičnih nalepk in drugih odpadnih materialov mora imeti ustvarjalec neko znanje in okus za kreiranje. Tole je pa slab bohemski, pohojen in zanemarjen stil!
Kazalo