Moda
Mnogi so poudarili, da je na fotografiji sploh niso prepoznali. Foto: Reuters
Na Instagramu je poudarila, da obdelava tovrstnih fotografij ni v njenih rokah. Foto: Reuters

Dodaj v

Gigi Hadid na naslovnici revije Vogue "preveč temnopolta"

Njeno fotografijo so močno obdelali
4. maj 2018 ob 15:47
Milano - MMC RTV SLO

Znana manekenka Gigi Hadid se je pojavila že na več naslovnicah kultne revije Vogue, z zadnjo pa je zaradi močno obdelane fotografije razburila mnoge in bila prisiljena v opravičilo.

Na naslovnici italijanske izdaje revije Vogue se je pojavila z občutno temnejšim tenom kože, kot ga ima sicer. "Kdo je to?" se je na družbenih omrežjih vprašal eden izmed uporabnikov in dodal, da je sprva pomislil, da je na fotografiji Beyoncé in ne Gigi Hadid. "Obdelava fotografije je grozna. Poleg tega, da so ji občutno preveč potemnili kožo, so ji tudi tako močno spremenili obraz, da si sploh ni več podobna," je še dodal.

Največ uporabnikov se je obregnilo ravno ob že omenjeno spremenjeno barvo kože. Bili so zgroženi, da so uredniki modne biblije "želeli manekenko temnejše polti, a je niso izbrali za snemanje, temveč so raje potemnili polt Hadidove".

Po plazu kritik se je bila na vse komentarje prisiljena odzvati tudi zvezdnica, in sicer je svoje mnenje delila na družbenem omrežju Instagram. "Morate razumeti, da moj nadzor nad tovrstnimi fotografiranji v smislu kreative dobesedno ne obstaja. Poleg tega pa fotografije po tem, ko odidem s snemanja, zares niso več v mojih rokah. Nad tem, kaj s fotografijo počnejo v postprodukciji, nimam nikakršnega nadzora."

Sporočilo je nadaljevala s tem, da sta močna obdelava in "bronzinški" videz popolnoma v slogu fotografa Stevena Kleina. "To dela že mnogo let in verjamem, da se je to, da sem prikazana na drugačen način, od fotografiranja tudi pričakovalo. Verjamem, da so bile vrednote italijanskega Vogua na pravem mestu, je pa res, da morda niso bile izvedene na pravilen način in so zato komentarji upravičeni."

Poleg tega pa se je v sporočilu neposredno dotaknila tudi vseh tistih, ki so bili zaradi obdelave naslovnice tako ali drugače užaljeni. Še enkrat je poudarila, da bi bil končni izdelek drugačen, če bi lahko nanj sama kakor koli vplivala. "Zato se resnično želim opravičiti, saj nikoli nisem želela drugim odvzemati priložnosti in upam, da je to dobra šola za vse ostale revije in ekipe v prihodnosti. V modni industriji so težave z reprezentacijo manekenk - naša dolžnost je, da se te težave zavedamo in se vsak dan trudimo za večjo raznolikost."

Hadidova sicer tokrat ni prvič sodelovala z italijansko izdajo revije Vogue in tudi v preteklosti se je že znašla pod plazom kritik. Leta 2015 je imela na naslovnici prav tako močno potemnjeno polt, zaradi naslovnice arabske izdaje pa so jo mnogi kritizirali, da se na njej sploh ne bi smela pojaviti in je bila odločitev urednikov popolnoma neprimerna.

P. B.
Prijavi napako
Komentarji
Olorin
# 04.05.2018 ob 16:39
Ni Hadidova pretemna, Beyonce je presvetla.
Aprila
# 04.05.2018 ob 17:07
Glede na to da so Italjani nori na zagorelost se mi ne zdi nič čudnega da so kožo osebo na naslovnici Italjanske revije porjavili. Po pritožbah o takem nesmislu se zdi da smo samo korak od tega da se v imenu politične korektnosti belci še sončiti ne bodo smeli, ker bo bila porjavelost oponašanje temnopoltih. Kr'neki.

Ima pa Nikec3 prav, če se primerja druge slike z naslovnico je punca čisto ne prepoznavna. V čem je poanta da uporabiš zveznico, če jo potem retuširaš do neprepoznavnosti?
1-2-3
# 04.05.2018 ob 17:01
Če pa tako pogledamo, če se nek moški počuti ženska in se mu dovoli sprememba in če se ženska počuti moškega in se jo podpira pri spremembi, zakaj ne bi podpirali spremembe nekoga, če se počuti črnca ali pa belca...
Nikec3
# 04.05.2018 ob 16:59
Polt je še najmanjši problem. Spremenili so ji tudi vse ostalo.
KLIPAN
# 04.05.2018 ob 18:42
S čim se folk ukvarja, kaj si ja malo nor......
sonchek
# 04.05.2018 ob 17:57
Članek pravi, da je v modni industriji so težave z REPREZENTACIJO manekenk ...
Na RtvSlo pa imate očitno težave z uporabo slovenskega jezika.
mjurma2
# 04.05.2018 ob 17:49
Ne poznam, ampak a to na tistih dveh slikah zgoraj in na naslovnici naj bi bila ista ženska?
ElTorro
# 04.05.2018 ob 20:21
zakaj ne bi podpirali spremembe nekoga, če se počuti črnca ali pa belca

Poguglaj "transracial"....tudi to že obstaja :)
Jonson
# 09.05.2018 ob 15:13
Ah, brez veze.
kingeston
# 07.05.2018 ob 10:00
če je preveč temnopolta in tega naročniki ne želijo kaj se ima folk za razburjat?

bodo sjw-ji jokali zaradi nevemočesaše?
borut-blas
# 05.05.2018 ob 08:52
ob tem da svetu grozi tretja svetovna vojna z jedrskim orožjem so te in take podobne novice zelo dobrodošle - dajo človeku misliti
izo
# 04.05.2018 ob 23:16
lažejo. kje so miljardne odškodnine?
tanj
# 04.05.2018 ob 21:33
To, da so jo naredili temno, bi še šlo. To, da so jo naredili grdo, je pa res graje vredno.... Nič jasno. Je pa res, da Vouge naslovnica z lepo Gigi do nas in še do koga ne bi prišla. Namen dosežen, torej.
Zlobni genij
# 04.05.2018 ob 16:50
Bogo revše. Nxivm kliče, če ni že.
Kazalo