Glavna igralca serije sta znana španska televizijska in filmska igralca Paula Echevarria in Miguel Angel Silvestre. Foto: EPA/Reuters
Glavna igralca serije sta znana španska televizijska in filmska igralca Paula Echevarria in Miguel Angel Silvestre. Foto: EPA/Reuters

Razkošna, kostumsko dovršena in visokoproračunska nadaljevanka v 16 delih, v ospredje postavlja Alberta, dediča prestižne španske modne trgovine, in Ano, ki je v podjetju zaposlena kot šivilja kreacij visoke mode.

A ljubezen med lepo Ano in uspešnim Albertom je bila vselej zatajevana in prepovedana, tudi zdaj bodo njun odnos želeli uravnavati drugi.

Čas vzpona visoke mode
Dogajanje je postavljeno v Madrid v 50. in 60. letih preteklega stoletja, čas vzpona visoke mode, glamurja in modnih ikon, rojstva mode pret-a-porter, t. i. mode za množice, ponuja vpogled v prestižno življenje posameznikov in tistih, ki za preživetje služijo z delom pri bogatih.

Skozi nadaljevanko gledalec spozna nekdanji način poslovanja, stanje svetovnega modnega trga in njegovega delovanja.

Glavna igralca sta znana obraza
Velvet je resnično ime ene najuglednejših modnih trgovin v Španiji. Glavna igralca serije pa sta znana španska televizijska in filmska igralca. Paula Echevarria je z vlogo Ane dosegla največjo prepoznavnost in slavo doslej, Miguel Angel Silvestre pa je ljubljenec tako gledalcev kot tudi medijev, ki redno poročajo o njegovem delu in življenju, tudi ko ugasnejo kamere.

Gledalci po svetu so serijo sprejeli z navdušenjem, kar omogoča producentom, da prav zdaj pripravljajo že 4. sezono nadaljevanke.

Na Televiziji Slovenija pa pravijo, da bo ta evropski, malce bolj romantični nadomestek morda kot naročen za tiste, ki že mesece zaman iščejo naslednika Oglaševalcev.