Mirjana s slavno manekenko Tyro Banks. Foto: Facebook ANTM
Mirjana s slavno manekenko Tyro Banks. Foto: Facebook ANTM
Puharjeva je sanjala o tem, da postane obraz priznane modne znamke spodnjega perila Victoria's Secret. Foto: Facebook ANTM

"Globoko smo užaloščeni zaradi tragične novice o Mirjani Puhar. Bila je polna življenja, bila je obetavna mlada ženska," sta v sporočilu za javnost zapisala Tyra Banks in Ken Mok, voditeljica in producent resničnostne oddaje America's Next Top Model, v kateri je nastopila tudi Mirjana.

Mirjana Puhar je le ena izmed treh Američanov, ki so jih v torek našli mrtve v mestu Charlotte v zvezni državi Severna Karolina. Osumljenca, 23-letnega preprodajalca mamil Emmanuela Jesusa Rangela, ki je vstopil v hišo Mirjaninega fanta in začel streljati, so možje postave že prijeli. Zdi se, da je bil trikratni umor povezan z mamili in da so se poznali med seboj, so sporočili še policisti.

Slavna manekenka Tyra Banks je javno povedala, da stoji ob strani Mirjanini družini, ki spet preživlja težko obdobje. Puharjevi so se leta 1999 izselili iz Srbije ob bombnih napadih Nata na takratno Zvezno republiko Jugoslavijo (da bi jo prisilili k umiku vojske in policije s Kosova), v iskanju boljšega življenja pa so odšli v ZDA. Najprej so nekaj časa preživeli v New Yorku, pozneje pa so stalni dom našli v Charlottu.

Mirjana je prve manekenske korake naredila pri 12, z modo pa se je resneje začela ukvarjati pri 17, ko so jo med več sto tisoč prijavljenimi izbrali kot eno izmed tekmovalk v oddaji America's Next Top Model. Nastopila je v 21. sezoni priljubljene modne oddaje, v kateri je na koncu slavil Keith Carlos. V oddaji je tekmovala tudi Kanadčanka Winnie Harlow, ki jo je modni svet sprejel kljub kožni bolezni, vsi nekdanji udeleženci oddaje pa so prek družbenih omrežij izrazili žalost ob Mirjanini smrti.