Butik Oscar de la Renta na prestižnem naslovu v manhattanski soseski Upper East Side. Foto: Reuters
Butik Oscar de la Renta na prestižnem naslovu v manhattanski soseski Upper East Side. Foto: Reuters
Sreda je bila v Dominikanski republiki dan žalovanja za rojakom in velikim človekoljubom Oscarjem de la Rento. Foto: EPA

Kot kaže, to ne bo eden tistih velikih newyorških pogrebov, na katerega se pridejo pokazat vsi, ki v svetu mode in zabavne industrije kaj veljajo, ampak so si njegovi svojci zaželeli slovo v ožjem krogu sorodnikov in prijateljev v cerkvi sv. Ignacija Lojolskega na manhattanski Park Avenue.

Zagotovo pa na pogrebu ne bo manjkala Anna Wintour, urednica ameriške izdaje modne biblije Vogue, s katero sta bila bližnja prijatelja.

Od SJP do Amal
V Dominikanski republiki (po novici o njegovi smrti so tam razglasili dan žalovanja, saj je s svojimi človekoljubnimi prizadevanji na bolje spremenil življenja tisočev otrok) rojeni de la Renta, ki je oblačil hollywoodske zvezdnice, ameriške prve dame in dame iz visoke družbe, je bitko z rakom izgubil na svojem domu v Connecticutu.

Znan je bil po prefinjenih hlačnih kostimih, ženstvenih oblekah v pastelnih odtenkih in cvetličnih vzorcih ter po dovršenih večernih toaletah, v katerih so se slavne lepotice redno pojavljaje na rdečih preprogah. Še posebej rada je njegove kreacije nosila Sarah Jessica Parker, ljubezni do oblek znamke Oscar de la Renta se je "nalezel" tudi njen televizijski alterego iz Seksa v mestu, Carrie Bradshaw (ali pa je bilo obratno?).

Ena zadnjih kreacij tega modnega velikana je bila poročna obleka za odvetnico Amal Alamuddin, ki je septembra zvestobo obljubila prej zagrizenemu hollywoodskemu samcu Georgeu Clooneyju.