Sofijini starši so Srbi, babica pa Španka. Foto: Facebook
Sofijini starši so Srbi, babica pa Španka. Foto: Facebook
Nad njenim Instagramom se navdušujejo tudi uredniki (moške) revije GQ. Foto: Instagram

177 centimetrov visoka svetlolaska popolnih mer, rojena v Beogradu, s špansko babico je v zadnjem času sodelovala z vrsto znanih svetovnih oblikovalcev, njena lepota pa je navdušila tudi Toma Forda, ki je o Sofiji dejal, da že dolgo ni videl lepšega in naravnejšega dekleta od nje.

Modni skavti so jo odkrili pri 14 letih v njenem rodnem kraju, nato se je ljubiteljica klasične literature in boksa odločila, da se preizkusi v modnih vodah. Od takrat je delala na vsakem večjem modnem dogodku v Srbiji in hodila po brveh vseh modnih prestolnic, od Milana do New Yorka. Trenutno večji del časa preživlja prav v New Yorku, kjer je podpisala pogodbo s Trump Modelsom in kjer študira psihologijo.

Ljubezen do Dostojevskega in Beograda
Sofija pravi, da je čari tamkajšnjih barov niso premamili, saj ne pije, pač pa izjemno rada bere (zlasti Dostojevskega, ljuba pa sta ji tudi Salinger in Harper Lee), potuje in spoznava nove ljudi. A njeno srce ostaja v Srbiji, za katero pravi, da čeprav ni več tako velika država, kot je bila nekoč, gospodarstvo pa šibko, je, kot vsi Srbi, ponosna, da imajo izjemne športnike.

"Poleg tega je Beograd, kjer sem odrasla, najbolj posebno mesto, ker ima zelo drugačno energijo, tujci pa lahko to vedno začutijo. Tamkajšnji ljudje imajo nadvse radi sproščen življenjski slog - radi hodijo ven in si vzamejo čas za kavo ob reki. Pa še toliko lepih deklet imamo," se namuzne Sofija v pogovoru za revijo C-heads.
Od tenisača do nogometaša
In ljubezensko življenje? O tem se srbski mediji radi in pogosto razpišejo. Lepotička je bila nekaj časa spremljevalka Filipa Živojinovića, sina nekdanjega jugoslovanskega teniškega zvezdnika Slobodana "Boba" Živojinovića in pastorka Lepe Brene, nato je imela burno zvezo s teniškim igralcem Viktorjem Troickim, od lani pa je v zvezi z nogometašem Ademom Ljajićem, igralcem milanskega Interja.
Sofija in leto dni mlajši Adem sta se spoznala v Beogradu prek skupnega prijatelja, izmenjala sta si številki, on se je vrnil v Milano, ona pa v New York, a sta vzdrževala stike in postala par še isti dan, ko ga je ona obiskala v Milanu.