Svetli lasje so Twiggyjin zaščitni znak. Starejšim ženskam svetuje, da si privoščijo daljše pričeske, saj lahko kratke delujejo zelo strogo. Foto: EPA
Svetli lasje so Twiggyjin zaščitni znak. Starejšim ženskam svetuje, da si privoščijo daljše pričeske, saj lahko kratke delujejo zelo strogo. Foto: EPA

65-letna slavna Britanka s pravim imenom Lesley Lawson je zaslovela pri 16 letih in postala obraz leta 1966, čeprav je bila za manekenko nekoliko nizka, saj meri le 167 centimetrov. Modna ikona je postala po naključju, ko je njeno fotografijo v frizerskem salonu opazil novinar Deirdre McSharry in jo javnosti predstavil v časopisu Daily Express. Po le štirih letih pa je imela poziranja dovolj in se je posvetila glasbi in filmu. Takrat je dejala: "Ne moreš biti vse življenje le obešalnik za obleke."

Po nekaj letih se je vrnila v modno industrijo, najprej kot model za britansko znamko Marks & Spencer, nato pa je postala še zaščitni obraz kozmetične hiše Olay. Twiggy je z omenjeno kozmetično hišo prvič sodelovala leta 1985, drugič pa se je v oglasu za kremo Definity Eye Cream pojavila pri skoraj 60 letih. Takrat se je zaradi njenih fotografij nad kozmetično hišo usul plaz kritik, saj je imela Twiggy zelo gladko in enakomerno polt. Pri Olayu so pozneje priznali, da so bile fotografije res (minimalno) računalniško obdelane, in so jih zato tudi odstranili.

Tokrat pa slavna Britanka na ogled postavlja svoje svetle lase v oglasu za L'Orealove barve za lase. "Presrečna sem," je povedala Twiggy ob novici, da bo postala obraz francoske znamke. S svojo podobo želi ženskam sporočiti predvsem to, da morajo biti zadovoljne same s sabo in da si morajo upati preizkusiti kaj novega, je še dodala.

Francoska kozmetična hiša k sodelovanju vabi tako mlade kot starejše zvezdnice. Lani je njihov obraz pri 69 letih postala britanska igralka Helen Mirren, njihove izdelke pa sta predstavljali tudi Jane Fonda in Andie MacDowell.

Spodaj si lahko ogledate video, ki je nastal med snemanjem oglasa za L'Oreal, sledijo pa še pesem Please Get My Name Right iz leta 1977 in nekaj fotografij Twiggy iz 60. let prejšnjega stoletja.