Vivienne Westwood in Cora Corre na oblikovalkini septembrski modni reviji. Foto: EPA
Vivienne Westwood in Cora Corre na oblikovalkini septembrski modni reviji. Foto: EPA
Vivienne Westwood
Vivienne Westwood je po tokratni modni reviji pozirala le v družbi manekenk. Foto: Reuters

73-letna britanska modna kraljica je pred dnevi na londonskem tednu mode predstavljala svojo najnovejšo kolekcijo oblačil za jesen in zimo, na modni brvi (ali ob njej) pa pogrešala predvsem svojo 17-letno vnukinjo Coro Corre, ki je svojo manekensko kariero začela na babičini septembrski modni reviji.

"Naj me izkoristi zdaj, preden umrem"
Namesto da bi oblekla eno izmed oblikovalkinih kreacij in se sprehodila po pisti, se je raje s svojo mamo odpravila na smučarski izlet, s čimer je močno razjezila Westwoodovo: "Mislim, da zapravlja odlično priložnost. Zdaj bi me morala izkoristiti. Kmalu bom mrtva, ona pa se bo spraševala: 'Le o čem je govorila?'" Podobno je potožila že pred meseci v pogovoru za Telegraph, ko je dejala: "Res je čudovito dekle, a želim si, da bi to lepoto uporabila za nekaj pomembnejšega."

"Rada bi jo pogosteje videvala," je še pritožila in dodala: "Najstnica je. Vedno je tako zaposlena." Poznavalci modne srenje ob tem sicer poudarjajo, da sta si Cora in Vivienne zelo blizu in da gre le za splet naključij, da je mladenka na smučanju ravno takrat, ko je na sporedu babičina modna revija.

Na modni pisti prvič pri štirih
Cora je sicer hčerka Vivienninega sina Joeja Corra, modnega oblikovalca in družbenega aktivista, ki je z ženo, Corino materjo, Sereno Rees pred dvema desetletjema ustanovil znano modno znamko provokativnega spodnjega perila Agent Provocateur. S svojim modnim debijem je opravila že pri rosnih štirih letih na modni reviji svoje babice.