O Neymarjevem statusu modne ikone priča tudi naslovnica brazilske izdaje Vogue, ki si jo deli s samo Gisele. Foto: Vogue Brasil
O Neymarjevem statusu modne ikone priča tudi naslovnica brazilske izdaje Vogue, ki si jo deli s samo Gisele. Foto: Vogue Brasil
Frank Lampard - lastnik obrvi, ki se jih ne bi sramovala niti supermanekenka Cara Delevingne? Foto: Reuters

Omenjeni britanski časnik je pred začetkom svetovnega prvenstva v nogometu predstavil svojo lestvico nogometašev, ki ob dobrih igrah na zelenicah postavljajo tudi nove modne smernice.

Španski nogometni reprezentant na položaju centralnega branilca Sergio Ramos je označen z oceno zelo čeden, čeprav je bil po mnenju novinarke, ki je sestavila seznam, še bolj čeden z daljšimi lasmi.

Tudi v nemški reprezentanci se ponašajo z modno ikono, to pooseblja centralni branilec Mats Hummels z videzom dečka z naslovnice ali fotografije za album s sličicami Panini.

Izbor Guardiana je pritegnil tudi brazilski reprezentant, levi bočni branilec, David Luiz, še zlasti so v ospredju njegovi košati lasje in zmagovalni nasmeh.

Pri Špancih je "style setter" oziroma postavljavec modnih smernic desni bočni branilec Gerard Pique, v italijanski reprezentanci pa je po mnenju Guardiana prepoznaven slog vezista Andree Pirla.

Brazilski zvezdnik Neymar ima po mnenju Guardiana vse, kar potrebuje, da osvoji svetovno prvenstvo. Z značilno pričesko zavzema osrednje mesto na naslovnici brazilske izdaje revije Vogue, fotografiran skupaj z brazilsko zvezdniško manekenko Gisele Bündchen.

Pozornost britanskega časnika si je pridobil tudi Miralem Pjanić, igralec selekcije BiH-a, ki je dobil oznako čeden (zelo), čeprav bo v Braziliji glede na povprečne temperature težko nosil volnen šal, kar je bila sicer njegova še posebej izrazita modna značilnost.

Časopis pa ni pozabil niti na angleško vrsto, v kateri pa naziv modne ikone lahko podeli le Danielu Sturridgeu, s komentarjem, da gre za edinega nogometaša v angleškem moštvu, ki se vsaj približno spozna na najsodobnejše modne smernice. Povsem na koncu pa je še Kaisuke Honda, japonski zvezdniški napadalec Milana z značilnimi platinastimi lasmi, ki se ga po mnenju Guardiana vsekakor splača gledati.

Povsem na začetku pa Guardian omeni španskega vratarja Ikerja Casillasa, ki je po mnenju britanske novinarke nekako lepša različica Franka Lamparda, z najlepše urejenimi obrvmi v nogometu in je na svetovnem prvenstvu moška različica britanske manekenke Care Delevingne, ki je v modnem svetu znana prav po svojih košatih obrveh.