Nove note
slice
Kino Šiška napoveduje novo sezono dijaške Špil lige
Nocoj začetek pete sezone, 24. november 2017 ob 08:20 V ljubljanskem Kinu Šiška se začenja nova sezona tekmovanja srednješolskih in osnovnošolskih glasbenih upov Špil liga, kjer so v prejšnjih letih slavili Koala Voice, Joker Out, StillOut in Infected.
2
Persons from porlock: V umetnosti je slovenščino težko resno jemati
21
15. september 2017 ob 07:51 Persons from porlock je zasedba, ki si je s trdim delom letos prislužila nastop na enem največjih evropskih glasbenih festivalov, v zadnjem času pa v glasbenem prostoru odmeva predvsem njihovo ...
Dare Acoustic: Na začetku moraš nekoga ali nekaj posnemati
9
28. julij 2017 ob 06:26 Glasbenik, ki ga najverjetneje poznate predvsem po skladbi Moj cukr , je pred dnevi izdal novi singel, s katerim napoveduje nov material – Rjav uč , ki morda zveni malenkost drugače, kot smo pri ...
Tretji kanu: Svojih poslušalcev ne smemo podcenjevati
1
9. junij 2017 ob 08:08 Dolenjska legenda o tretjem kanuju je na neki način združila glasbeno pot Anje Pavlin in Jana Medleta, ki sta prej sicer delovala v različnih glasbenih projektih.
MRFY: Pop in alternativa sta v Sloveniji zelo strogo ločena
16
28. april 2017 ob 06:45 MRFY je zasedba, ki je javnosti do zdaj predstavila zgolj dve avtorski skladbi, in je pridobila že precejšnjo prepoznavnost.
Daniel Vezoja: Talent in dobra glasba enostavno nista dovolj Daniel Vezoja je glasbenik, ki prihaja iz Brežic; zase pravi, da bi svojo glasbo uvrstil v žanr americane, sicer pa še nekam med folk in kantavtorstvo.
13
Nov val kantavtorjev: Če igraš in poješ sam, moraš veliko več pozornosti posvetiti interpretaciji Jakob Kobal in Aljaž Hrastar sta predstavnika nove generacije kantavtorjev.
2
Sandra Erpe: Pesmi, ki niso kakovostne, ni vredno izdajati Sandra Erpe je mlada kantavtorica, ki se spogleduje z najrazličnejšimi glasbenimi slogi, hkrati pa se ukvarja tudi s pisanjem poezije.
10
Stray Train: Vsi upamo na spremembo, toda le redki jo spodbudijo Lahko bi jih označili celo za superskupino, saj so se v Stray Train zbrali glasbeniki, ki imajo za sabo že dolgo kilometrino. A sami zase pravijo, da so šele zdaj dobro začeli.
2
V Kinu Šiška se začenja četrta Špil liga Začenja se nova sezona tekmovanja srednješolskih in osnovnošolskih glasbenih upov. Na prvem kvalifikacijskem večeru se bodo predstavile zasedbe Joker Out, Tetrarh in Rock Heroes.
3
2B: Biti glasbenik v Beli krajini je zgolj izbirni predmet Skupino 2B je žanrsko morda težko opredeliti, sestavljajo pa jo trije bratje iz Bele krajine. Ustanovila sta jo Jernej in Gašper Mihelič, pozneje pa se jima je pridružil še Primož.
1
Novi upi: zmagovalci tretje izvedbe Špil lige so Infected Infected je novo ime, ki se je z zmago na prvi ligi dijaških bendov Špil liga postavilo na zemljevid domačega glasbenega prizorišča.
5
RockDefect: Štirje bučmani, ki obožujejo glasbo in dober žur RockDefect so leta 2008 začeli nastopati po dolenjskih beznicah in počasi jim je uspelo priti tudi do odmevnejših odrov, kot je recimo Schengenfest, ob boku pa so stali skupinam, kot so Plavi ...
3
The Canyon Observer: razlog, zakaj bo slovenski metal odmeval na Kubi Grozljivi kriki, strašna rohnenja, srhljivejši recitati in močna ritemsekcija. To so le nekatere odlike domačih "netipičnih metalcev" The Canyon Observer.
13
Jardier: Mogoče je še najboljše, da ime ne pomeni nič Jardier je novo ime na slovenskem glasbenem prizorišču, ki ga poleg intimnejšega kitarskega izraza od drugih razlikuje predvsem samozavestna angleška dikcija prvega moža skupine Alexa Raztresena.
20

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!

Kazalo