Nove note
slice
Nov val kantavtorjev: Če igraš in poješ sam, moraš veliko več pozornosti posvetiti interpretaciji
Vrača se oddaja V svojem ritmu, 26. december 2016 ob 11:36 Jakob Kobal in Aljaž Hrastar sta predstavnika nove generacije kantavtorjev.
2
Sandra Erpe: Pesmi, ki niso kakovostne, ni vredno izdajati
7
3. december 2016 ob 07:27 Sandra Erpe je mlada kantavtorica, ki se spogleduje z najrazličnejšimi glasbenimi slogi, hkrati pa se ukvarja tudi s pisanjem poezije.
Stray Train: Vsi upamo na spremembo, toda le redki jo spodbudijo
2
1. december 2016 ob 14:26 Lahko bi jih označili celo za superskupino, saj so se v Stray Train zbrali glasbeniki, ki imajo za sabo že dolgo kilometrino. A sami zase pravijo, da so šele zdaj dobro začeli.
V Kinu Šiška se začenja četrta Špil liga
3
10. november 2016 ob 18:01 Začenja se nova sezona tekmovanja srednješolskih in osnovnošolskih glasbenih upov. Na prvem kvalifikacijskem večeru se bodo predstavile zasedbe Joker Out, Tetrarh in Rock Heroes.
2B: Biti glasbenik v Beli krajini je zgolj izbirni predmet
1
30. september 2016 ob 08:29 Skupino 2B je žanrsko morda težko opredeliti, sestavljajo pa jo trije bratje iz Bele krajine. Ustanovila sta jo Jernej in Gašper Mihelič, pozneje pa se jima je pridružil še Primož.
Novi upi: zmagovalci tretje izvedbe Špil lige so Infected Infected je novo ime, ki se je z zmago na prvi ligi dijaških bendov Špil liga postavilo na zemljevid domačega glasbenega prizorišča.
5
RockDefect: Štirje bučmani, ki obožujejo glasbo in dober žur RockDefect so leta 2008 začeli nastopati po dolenjskih beznicah in počasi jim je uspelo priti tudi do odmevnejših odrov, kot je recimo Schengenfest, ob boku pa so stali skupinam, kot so Plavi ...
3
The Canyon Observer: razlog, zakaj bo slovenski metal odmeval na Kubi Grozljivi kriki, strašna rohnenja, srhljivejši recitati in močna ritemsekcija. To so le nekatere odlike domačih "netipičnih metalcev" The Canyon Observer.
13
Jardier: Mogoče je še najboljše, da ime ne pomeni nič Jardier je novo ime na slovenskem glasbenem prizorišču, ki ga poleg intimnejšega kitarskega izraza od drugih razlikuje predvsem samozavestna angleška dikcija prvega moža skupine Alexa Raztresena.
20
Trash Candy: Včasih se je treba osredotočiti na to, kar ti hočeš Izgubili so pevko, našli novo. Padli in se pobrali. Trash Candy so prerasli fazo iskanja: "Našli smo se, toda to še zdaleč ni vse, kar lahko pričakujete od nas."
3
Zmagovalci projekta Kulturni evro: Če kruhek pade ti na tla, poberi in poljubi ga. Your Gay Thoughts (YGT) so predvsem avdio-vizualni kolektiv, pri katerem se zdi, da ni prostora za polovičarstvo. "Umetnost in tehnologija sta vedno šli z roko v roki," pravijo člani.
4
Alma: Moj "navihani" način izražanja je prikaz moje osebnosti Obudila je čase svinga in charlestona, jih z ekipo zapakirala v sodobno preobleko, dodala slovenska besedila in si s prvencem prislužila glasbeno nagrado zlata piščal za novinko leta.
10
John F. Doe: Ni vse samo v surovosti Surov zvok, ki je rezultat preigravanja na 'jam sessionih', je v ospredju zvočne podobe blejskih garažnih rokerjev, ki slišijo na ime John F. Doe.
4
Mariborčan, na katerega stavi Gramatik: Drugačnost v Sloveniji niti ni preveč zaželena Emiljo Albert Cassagrande oz. Emiljo A. C. je 16-letni producent, rojen v Mariboru. Njegovo nadarjenost pa je prepoznal tudi Gramatik. In prav pri njegovi založbi je izdal prvi samostojni izdelek.
14
Koala Voice: Lahko nas uvrstijo v vse predale Plišasta koala Boris je stalni član nastopov, za mikrofonom je kitaristka, ki pravi, da je vse prej kot pevka, in v ozadju trije soustvarjalci zvoka. To so Koala Voice.
18

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!

Kazalo