DJ Khaled s svojim sinom Asahdom, ki se je rodil oktobra 2016. Foto: EPA
DJ Khaled s svojim sinom Asahdom, ki se je rodil oktobra 2016. Foto: EPA

Producent DJ Khaled, ki stoji za številnimi ameriškimi glasbenimi uspešnicami, je vodenje prireditve Kids' Choice Awards označil za velik karierni uspeh. Razkril je, da je navdih za voditeljsko vlogo črpal pri svojem sinu Asahdu.

Dvoletni Asahd naj bi po očetovih besedah vsakič, ko ga je prepoznal v televizijskem oglasu, ki napoveduje podelitev nagrad, skakal od navdušenja. "Ko se predvaja oglas, moj sin začne kričati: 'Očka, očka, očka!' Ves čas gleda Nickelodeon, tako da ta program spremljam tudi sam," je povedal DJ Khaled. "Zdi se mi, da se oglas predvaja vsako sekundo," je nadaljeval in povedal, da se ga je sinovo navdušenje dotaknilo in mu dalo dodatni zagon.

Nagrade, ki se jih je prijel vzdevek otroški oskarji, bodo danes podelili v Los Angelesu, prireditve pa se bodo udeležili številni zvezdniki iz sveta zabave. Nastopil bo priljubljeni rapovski trio Migos, na odru pa se bodo v vlogi podeljevalcev med drugimi zvrstili tudi Ariana Grande, Adam Sandler in Chris Pratt.

Nagrade, pri katerih ima glavno besedo ameriška mladina, na televizijski mreži Nickleodeon podeljujejo od leta 1988. Največ nagrad do zdaj, kar petnajst, je pobrala risana serija Spuži Kvadratnik (SpongeBob SquarePants), med posamezniki pa si prvo mesto z desetimi osvojenimi nagradami delita pevka Selena Gomez in igralec Will Smith.

Največ nominacij si je letos prislužil Marvelov film Maščevalci: Brezmejna vojna (Avengers: Infinity War).