Foto: EPA
Foto: EPA

Začetna postaja ne preseneča, saj je znano, da so Američani zelo zainteresirani za življenje na britanskem dvoru, tako da bodo novoodkrite voščene podobe kraljeve družine zagotovo pritegnile veliko število obiskovalcev.

Princ William in njegova žena Catherine sta že stalna člana ponudbe v newyorškem muzeju, kot del potujoče kolekcije pa so jima kuratorji razstave priključili še kraljico Elizabeto II. in princa Harryja. Ta je oblečen v vojaško obleko. Kraljica pa je oblečena v repliko obleke, ki jo je nosila ob praznovanju diamantne obletnice - za izdelavo obleke so potrebovali več kot 60 ur, krasi pa jih 10.000 kristalov Swarovski. Vojvodinja Cambriška nosi repliko obleke Alexandra McQueena, ki jo je nosila leta 2011 na podelitvi nagrad bafta, vojvoda Cambriški pa je oblečen v elegantno obleko znamke Gieves & Hawkes.

Buckinghamska palača je sodelovala pri nastajanju razstave, ustvarjalcem kolekcij so posredovali natančne mere obleke, ki jih nosi kraljevi četverec.

Kraljeva razstava bo na ogled do konca leta 2014, nato pa se seli v druge podružnice priznanega muzeja voščenih lutk Madame Tussauds - v London, Hongkong, Šanghaj, Berlin ...