Garrix je prepričljivo premagal letošnjo konkurenco. Foto: Reuters
Garrix je prepričljivo premagal letošnjo konkurenco. Foto: Reuters

"Občutek, da sem zmagal, je neverjeten," je ob tem dejal 20-letni didžej in nadaljeval: "Tega sploh nisem pričakoval. Imel sem neverjetno leto, neverjetne nastope in oboževalce. Hvaležen sem jim za podporo." Garrix že nekaj časa deluje pod svojo založbo STMPD RCRDS. Prav tako se pripravlja na izdajo prvenca.

Čudežni deček elektronske glasbe, ki se je v komercialne vode prebil z uspešnicami Animals in In The Name OF Love (z Babe Rexha) je s tem postal najmlajši didžej, ki se je povzpel na vrh lestvice. Dimitri Vegas in Like Mike sta zaradi Nizozemca padla za eno mesto. Prvo deseterico pa sestavljajo še Hardwell, Armin Van Buuren, Tiësto, David Guetta, Steve Aoki, Oliver Heldens (novinec med deseterico in edini predstavnik housa), Skrillex in Afrojack.

Veliki met je uspel The Chainsmokers, ki sta se vrnila na lestvico, potem ko sta pred dvema letoma na račun uspešnice #Selfie pristala na njenem repu. Tokrat pa sta kar med prvo dvajseterico.

Na DJ Magu pa so prvič objavili tudi lestvico tehno didžejev, kjer so na prvih treh mestih Carl Cox, Richie Hawtin in Umek. Gre za neke vrste odgovor revije na svojo "mainstreamovsko" lestvico.