Zabava
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.4 od 16 glasov Ocenite to novico!
Claire Ptak
Claire Ptak z ekipo poročno torto pripravlja že pet dni. Foto: Reuters
Poroka
Navdušenci nad kraljevo družino so si pred gradom Windsor že rezervirali najboljše položaje. Foto: Reuters
Poroka
Kapela svetega Jurija v gradu, kjer bo poročni obred. Foto: Reuters
Princ Harry in Meghan Markle
33-letni princ Harry, peti v vrsti za britanski prestol, je bil vedno zelo priljubljen član družine. Foto: Reuters

Dodaj v

Meghan Markle bo do oltarja pospremil princ Charles

V Windsorju pričakujejo 100.000 ljudi
18. maj 2018 ob 10:36,
zadnji poseg: 18. maj 2018 ob 11:20
London - MMC RTV SLO, Reuters

200 limon iz italijanske obale Amalfi, 500 jajc iz Suffolka, po 20 kilogramov masla, moke in sladkorja ter deset steklenic bezgovega sirupa, napolnjenih na kraljičinem zasebnem posestvu Sandringham. To so glavne sestavine poročne torte princa Harryja in Meghan Markle.

Slaščičarka Claire Ptak, ki v vzhodnem predelu Londona vodi slaščičarno Violet Bakery, sicer pa prihaja iz Kalifornije, ob pomoči petih slaščičarjev že pet dni pripravlja torto, ki jo bodo člani britanske kraljeve družine in drugi svatje poskusili v soboto na poročnem slavju v gradu Windsor v bližini Londona.

Prenos kraljeve poroke boste lahko v soboto spremljali v živo od 10.15 naprej na našem portalu rtvslo.si.


Ptakova je testo in nadev za torto naredila kar v kuhinji znamenite Buckinghamske palače, kamor so jo spremljale mnoge televizijske kamere. Dejala je, da je sladica "bolj instalacija kot tipična poročna torta" in da sta se mladoporočenca v nasprotju s tradicijo, ki predvideva torto s sadnim okusom, odločila za kombinacijo limone in bezga.

"Harry in Meghan sta se za ta dva okusa odločila, ker sta želela izkoristiti pomladni čas. Ko so me prosili, da naredim predlog njune poročne torte, sem jima predstavila nekaj različnih okusov in videzov. Za limonino torto sta se odločila skupaj, kot par. Ko pokusite to torto, občutite v ustih odlično razmerje svežine in sladkosti," je dejala Ptakova, ki so se ji s tem, da bo lahko pekla za tako znana obraza, izpolnile sanje.

Limonino torto je opisala kot "stoodstotno spomladansko in stoodstotno britansko". V testu bo pridih limone, prav tako bo limonina tudi krema, oblita pa bo z bezgovim sirupom. Dodatke, kot so rože, bodo dodali v soboto, tik pred zdajci. Njena ekipa sicer ni izdelala le ene torte, ampak kar tri torte različnih velikosti, ki jih bodo v soboto zjutraj iz središča Londona prepeljali v grad Windsor.

Marklova pozna slaščičarko iz ZDA
36-letna nevesta Meghan Markle, ki je zaslovela z vlogo Rachel v odvetniški televizijski seriji Nepremagljivi dvojec (Suits), sicer omenjene slaščičarke med pokušanjem vzorcev tort ni srečala prvič. Igralka je namreč do lanskega leta vodila svojo spletno stran o kulinariki in življenjskem slogu The Tig in tam je pred leti objavila intervju s Ptakovo. Zaradi pridružitve kraljevi družini se je Marklova sicer odločila, da spletna stran neha delovati.

Raglandova spoznala princa Charlesa
Britanski in tuji mediji so sicer pred "poroko leta" polni takšnih in drugačnih podrobnosti s kraljevega dvora, natančno pa obveščajo tudi o vseh pripetljajih v Meghanini družini. Veliko je bilo že napisanega o njenem očetu Thomasu, ki ga v London zaradi operacije srca, ki jo je prestal pred dnevi, dokončno ne bo, zato dolgo ni bilo jasno, kdo bo nevesto pospremil do oltarja kapelice svetega Jurija v gradu Windsor, kjer si bosta zaljubljenca obljubila zvestobo. Kapelica je bila zgrajena v 15. stoletju.

Mediji so nato sporočili, da je Meghan za to, da jo pospremi do oltarja, prosila kar britanskega prestolonaslednika princa Charlesa. "Princ Charles je to čast z veseljem sprejel," so zapisali v Kensingtonski palači.

Na Otok je že prišla Meghanina mati Doria Ragland, ki živi v Los Angelesu in se preživlja kot inštruktorica joge. Raglandova je v sredo prvič spoznala Harryjevega očeta princa Charlesa in njegovo ženo Camillo, danes pa je spila čaj še z monarhinjo, 92-letno britansko kraljico Elizabeto II.

V Windsorju "obsedno stanje"
Harry in Meghan se bosta poročila ob 11.00 po krajevnem času, torej ob 12.00 po slovenskem, po enournem obredu pa se bosta v kočiji Ascot Landau iz 19. stoletja popeljala po ulicah Windsorja. Kočijo bodo vlekli štirje beli konji z gradu Windsor.

Policisti pričakujejo, da bo na ulice Windsorja, ki je od Londona oddaljen 34 kilometrov in ima 32.000 prebivalcev, prišlo več kot 100.000 ljudi, zato bo varnost močno poostrena. Sledila bosta popoldanski in večerni sprejem za izbrance.

A. P. J.
Claire Ptak
Prijavi napako
Komentarji
PomisliSe1x
# 18.05.2018 ob 10:57
a bo po poroki konec vsakodnevnih clankov na to temo ali ne?

to je edina stvar, ki me zanima
luks06
# 18.05.2018 ob 12:26
..."torta se pripravlja že 5 dni"...
upam da bo wc kje blizu. ker tole kar kliče po salmoneli.

mi je pa zanimivo kaj jih to tok pritegne. Si predstavljate da bi čepeli par dni na kongresnem trgu, ko bi se npr. Pahorjev sin poročil?
GORILA
# 18.05.2018 ob 12:55
mi je pa zanimivo kaj jih to tok pritegne. Si predstavljate da bi čepeli par dni na kongresnem trgu, ko bi se npr. Pahorjev sin poročil?

...za pahorjevega absolutno ne, ...ko se bo pa Primčev sin enkrat poročil s svojim spremljevalcem ... pa zna biti drugače!
shizofrenik
# 18.05.2018 ob 12:04
bolano
Voly
# 18.05.2018 ob 11:24
Če je ta torta blizu dokončanja, potem baredi moja žena veliko bolj privlačno, večjo in lepšo!
Nadja92
# 18.05.2018 ob 15:27
Evo, da ne bomo vsi v isti rog tulili: Čeprav me je malce sram priznat, ampak vsakič z zanimanjem spremljam te zadeve. Sem le na bratih Grimm, Andersenu in Disneyju gor zrasla, ne glede na to koliko si majo te in ta britanska pravljica skupnega. Eni radi spremljajo razne Lubezni po domače, kmetije in podobne zadeve, jaz sem pa sucker for royal weddings.
Reptilij
# 18.05.2018 ob 15:13
Sicer me res zanima ustroj moderiranja na MMC.
Recimo pri znanstvenih člankih se redno dopušča kreacionizem, pri člankih o modrokrvnih pa človek omeni reptile pa je že brisan, čeprav je reptiloidna teorija dosti bolj verjetna kot kreacionistična.
Reptilij
# 18.05.2018 ob 15:00
Sicer bom redno spremljal tovrstne novice.

Živela republika!
gkrosl
# 20.05.2018 ob 13:36

# 18.05.2018 ob 17:54
Prijavi neprimerno vsebino Pa kaj a mi plačujemo rtv naročnino da poročajo o tem sranju?? Nehajte! Nobenega ne zanima neka 300x prežvečena kraljeva družina ki bi mogla že zdavnaj nehat obstajat. Nehajte!


1. Morati v pravilni spregatvi za zgoraj okrepljeno je morala.
2. O obstoju kraljevske družine se bodo odločili Britanci sami.
3. Zahteva po koncu serije člankov o tej poroki je vsekakor upravičena.
PONOS
# 18.05.2018 ob 17:06
Nepotizem,nacionalizem,nepravičnost,izk
oriščanje, itd.... vse kar je negativno predstavlja monarhija.Sedaj pa veliko vprašanje zakaj nas mediji bombardirajo s to nepomembno novico?
Reptilij
# 18.05.2018 ob 15:08
Po krajšem premisleku sem prišel do spoznanja, da je bil moj komentar zbrisan zaradi tega, ker je bil premalo povezan z vsebino članka - neke limonine torte pa to.
Dopuščam pa tudi možnost, da ima britanska ambasada lovke na MMC.
Verjetno imam pri njih že kako črno piko ...
Reptilij
# 18.05.2018 ob 14:59
Še nekako razumem, da se objavljajo tile rumeni članki.
Da pa se takole cenzurirajo ...
Na koncu ne bomo smeli pokritizirat kak kičast porculan...
Reptilij
# 18.05.2018 ob 14:55
Ne vem zakaj mi je bil zbrisal prejšnji komentar.
Saj sami pravijo, da so modre krvi.
Torej sklepam, da imajo namesto železa baker.
Poleg tega snov za svoje komentarje črpram iz popularne kulture, kar reptiloidna teorija vsekakor je, in je dosti bolj zabavna kot tile obskurni članki.

Dragi cenzor, upam, da sedaj nisem bil žaljiv po vaših merilih oziroma merilih MMC.
Če mi zbrišete še ta komentar, bom pisal vašemu varuhu in naredil vašim sodelavcem na RTV vsaj 20 minut dela, bom pa v prihodnje prmislil tudi o pravnih postopkih.

Lahko mi pa napišete na mail, kaj sem sploh kršil ...
zvrc
# 18.05.2018 ob 12:59
ko crnogorski kum
tonek
# 18.05.2018 ob 12:10
Za vsak slučaj:
"Royal wedding 2018: Eight different ways to spend the day"
http://www.bbc.com/news/uk-43920630
securle
# 18.05.2018 ob 17:54
Pa kaj a mi plačujemo rtv naročnino da poročajo o tem sranju?? Nehajte! Nobenega ne zanima neka 300x prežvečena kraljeva družina ki bi mogla že zdavnaj nehat obstajat. Nehajte!
Binder Dandet
# 18.05.2018 ob 16:46
In kaj je spornega v tem, ce se vprasam, ce je za britansko druzino sporna barva koze njene matere? Zdaj pa recte, da ni cudno, da namesto pceta (njena familja) vstopi tast.
vsx1016
# 18.05.2018 ob 15:21
Na kaj te čakajo ti britanski butli? Na poljub? Če se bo žaba spremenila v človeka?
Reptilij
# 18.05.2018 ob 14:57
Opravičujem se za pravopisne napake, ki se res ne spodobijo v komentiranju člankov o tej samooklicani visoki družbi ...
ruralna_d(r)ama
# 18.05.2018 ob 14:56
Hmmm, izgled torte je pa mal bogi. Skoraj vsak slovenski ljubiteljski kulinarični bloger ima lepši izdelek, vsaj glede simetrije biskvita in kreme. No, glede na to, da pride torta na koncu, ko so že vsi v cvetju ali pa vsaj krepko zaspani, morda ne bodo ocenjevali sladice iz estetskega vidika.
Kazalo