Zabava
(6)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.4 od 5 glasov Ocenite to novico!
60-letno Fisherjevo je januarja na poletu iz Londona v Los Angeles malo pred pristankom na cilju zadela srčna kap, zato je bila takoj po pristanku odpeljana v bolnišnico, kjer je umrla. Foto: Reuters
Njena mama, hollywoodska legenda Debbie Reynolds, je umrla dan za njo. Foto: Reuters

Dodaj v

Za smrt Carrie Fisher usoden tudi koktajl mamil

Nove podrobnosti o smrti kultne igralke
19. junij 2017 ob 20:03
Los Angeles - MMC RTV SLO

Novo poročilo mrliškega oglednika potrjuje, da je bil za igralko Carrie Fisher, ki je zaslovela kot princesa Leia v kultni originalni trilogiji Vojna zvezd, usoden koktajl mamil, ki je povzročil zastoj srca.

Toksikološko poročilo je pokazalo, da so v telesu pokojne igralke našli sledi kokaina, metadona, ekstazija, alkohola in opiatov, ko so jo pripeljali v bolnišnico Ronalda Regana UCLA 23. decembra lani. Rezultati so pokazali tudi sledi heroina. "Toda mere in časa izpostavitve heroinu ne moremo določiti in zato ne moremo zatrditi, da je bil usoden za njeno smrt," so še zapisali v poročilu po poročanju Los Angeles Timesa.

Fisherjeva je po ugotovitvah poročila kokain zaužila v zadnjih 72 urah pred prihodom v bolnišnico. Le štiri dni pozneje je odpovedalo njeno srce. Po 90 minutah oživljanja so jo zdravniki razglasili za mrtvo. Kot vzrok smrti pa so navedli spalno apnejo in "druge dejavnike". Prav mamila lahko povzročijo nastanek spalne apneje, toda v poročilu mrliškega oglednika ni navedeno, ali je Fisherjeva na dan, ko je doživela srčni zastoj, užila mamila.

Njena pomočnica je po smrti povedala policistom, da je Fisherjeva skoraj celoten polet prespala in da je doživela nekaj apnej med potovanjem. Proti koncu poleta Fisherjeve niso mogli prebuditi, le nekaj minut pred koncem pa je začela bruhati in se zgrudila.

"Moja mama se je vse življenje bojevala z odvisnostjo od mamil in z duševnimi težavami. Posledično je zaradi tega umrla," je po poročilu mrliškega oglednika sporočila njena hčerka Lourd.

Oglasil pa se je tudi njen brat Todd, ki je poudaril, da je sestrin boj z odvisnostjo od mamil in z bipolarno motnjo "počasi, ampak zanesljivo ogrožal njeno življenje". "Iskreno sem upal, da se bova skupaj postarala, toda po njeni smrti ni bil nihče šokiran," je še dodal igralkin brat.

K. K.
Prijavi napako
Komentarji
Altknight
# 19.06.2017 ob 22:56
Uf to pa je veliko droge za 60 let staro telo.
kon
# 19.06.2017 ob 23:15
Pastafarian: še dl če je potrebno.
bralec#62990
# 19.06.2017 ob 21:02
"Let's make some music make some money find some models for wives
I'll move to Paris, shoot some heroin and fuck with the stars
You man the island and the cocaine and the elegant cars
This is our decision to live fast and die young.
We've got the vision, now let's have some fun.
Yeah it's overwhelming, but what else can we do?
Get jobs in offices and wake up for the morning commute?"

MGMT - Time To Pretend
OnionRing
# 20.06.2017 ob 10:11
ta zenska je bla nadrogirana od 16 leta, zdej k je pa slava prsla nazaj po 30 letih in s tem denar, takoj na stara pota ceprov je po letih ze krepko babica
Kekec99
# 20.06.2017 ob 00:00
Lakota je huda stvar.
Pastafarian
# 19.06.2017 ob 22:16
90 minut so oživljali zadrogiranko ? Zanima me koliko časa oživljajo navadnega Janeza ? Če gre za podobno časovno obdobje, se posipam s pepelom, ampak močno dvomim...
Kazalo