Proračunski denar nameniti politikom ali otrokom iz socialno ogroženih družin? Dilema je verjetno brezpredmetna. Foto: Reuters
Proračunski denar nameniti politikom ali otrokom iz socialno ogroženih družin? Dilema je verjetno brezpredmetna. Foto: Reuters

Avstralec Stephen Callaghan je prek spletne platforme za množično financiranje začel protestno zahtevati finančno pomoč politikov pri organiziranju dopusta za svoje otroke. S tem je izpostavil zahtevo po enakih možnostih in pravici vseh otrok do počitnic, ne glede na njihov družbeni status.

Njegovo nezadovoljstvo nad počitnikovanjem politikov se je začelo z novico, da je tedanja predsednica avstralskega parlamenta Browyn Bishop za kratko potovanje uporabila helikopter in s tem zapravila kar 5.000 avstralskih dolarjev (približno 3.200 evrov).

Donirali so skoraj 4.000 evrov
Javnost je svoje nezadovoljstvo nad politiki izrazila z množično podporo avstralskemu očetu. Čeprav Callaghan na spletni strani ni prosil za donacije javnosti, je pridobil več kot 6.000 avstralskih dolarjev (skoraj 4.000 evrov) in s tem presegel zastavljeni cilj. Prek družbeno omrežja se je Callaghan zahvalil donatorjem in projekt označil kot "sramoto za vsakega avstralskega politika".

Projekt je po besedah Callaghana povezal vse, ki so nezadovoljni s čezmerno porabo davkoplačevalskega denarja politikov za drage počitnice svojih družin. Med drugim je poudaril, da bo več kot polovico pridobljenega denarja podaril dobrodelni organizaciji, ki skrbi za blaginjo otrok iz revnih družin, da bi s tem spodbudil solidarnost.