Igra Pokemon Go je v rekordnem času obnorela svet in še vedno privablja nove privržence. Foto: Reuters
Igra Pokemon Go je v rekordnem času obnorela svet in še vedno privablja nove privržence. Foto: Reuters

Medtem ko za igro Pokemon Go potrebujete prenosni telefon z GPS-povezavo in kamero, da lahko sledite virtualnim bitjem po mestu, je Gregoirejeva različica igre dostopna na družbenem omrežju Facebook. Zanjo je ustanovila posebno skupino Chasseurs de livres (oz. lovilci knjig).

Igralci na Facebooku objavljajo fotografije in namige, kje so skrili knjige, da bi jih lahko drugi našli. Potem ko nekdo najde knjigo in jo prebere, jo "spusti" nazaj v "divjino". "V svoji domači knjižnici nimam prostora za vse knjige. Ko sem se igrala igro Pokemon Go s svojimi otroki, sem dobila idejo, da bi tudi knjige lahko spustila nazaj v naravo," je po poročanju tiskovne agencije Reuters dejala Gregoirejeva.

V nekaj tednih se je njeni skupini pridružilo 40.000 uporabnikov. In zdaj po Belgiji iščejo knjige, med katerimi so knjige za otroke in tudi grozljivke Stephena Kinga. A da jih ubranijo škodljivim vplivom okolja, kot je dež, so zavite v plastiko. Gregorie zdaj razmišlja, da bi šli z igro še korak dlje in zanjo razvili aplikacijo.