Lepa Fernanda je obnorela ves svet. Foto: EPA/Reuters
Lepa Fernanda je obnorela ves svet. Foto: EPA/Reuters
Fernanda Lima in Rodrigo Hilberto
Fernanda in Rodrigo sta v zvezi od leta 2002, rodila pa sta se jima dvojčka. Foto: EPA/Reuters
Fernanda Lima
Fernanda se je kot prava Brazilka udeležila enega izmed karnevalov, pri plesanju je ni oviral niti nosečniški trebušček. Foto: EPA/Reuters

Samo prireditev, ki sicer ni postregla s "presežki", je poleg številnih nogometnih legend, kot so Ronaldo, Pele, Zidane in drugi, zaznamovala tudi plavolasa Fernanda.

36-letna voditeljica, manekenka in igralka, ki je v Braziliji velika zvezda, je pritegnila številne poglede v ozki zlati obleki, ki je imela globok izrez.

Voditeljica je zaradi povezovanja prireditve postala znana tudi zunaj svoje domovine - na Twitterju ji je v zadnjih dneh začelo slediti na tisoče ljudi, med žrebom pa so bili tviteraši polno zaposleni tudi z objavljanjem takšnih in drugačnih komentarjev o lepi Fernandi. Vsako sekundo je v povprečju 10 tviterašev z vsega sveta objavilo svoje misli o plavolasi "bombi".

Fernanda in Rodrigo, to sta lepi par
Diplomirana novinarka, ki se je z manekenstvom začela ukvarjati pri 14, je s svojim videzom in suverenim vodenjem čisto zasenčila tri leta mlajšega Rodriga Hilberta - ta je prav tako maneken. Voditelja sta par tudi v zasebnem življenju.

Brazilca, ki jima številni rečejo brazilska Victoria in David Beckham, sta v zvezi od leta 2002 - zanimivo je, kako je Hilberto osvojil lepo Fernando. Podaril ji je lestenec, ki ga je sam izdelal, da bi ji pokazal svoje veščine ustvarjanja. Brazilskemu paru sta se v zvezi rodila danes petletna dvojčka João in Francisco.

Usodno leto 2002
V intervjuju za Fifo je lepotica dejala, da jo nogomet zanima že dolgo, v nogometne zelenice pa se je zaljubila leta 2002, ko je njenim Brazilcem na prvenstvu na Japonskem in Južni Koreji uspelo osvojiti zlato medaljo: "Svetovno prvenstvo leta 2002 je bilo posebno, saj je Brazilija petič zmagala, takrat pa sva z Rodrigom postala par. Imel je televizijo z velikim zaslonom, vse tekme sva gledala skupaj, bila sva čisto zatopljena."

Brazilci na nogah
Glavna zvezda žreba se je v središču pozornosti znašla že pred nekaj dnevi. Le štiri dni pred žrebom so namreč sprožili preiskavo o morebitnem rasizmu na tekmovanju. Državni tožilec Christiano Jorge Santos je od Fife in podjetja Geo Eventos, ki je organiziralo žreb, zahteval pojasnilo, zakaj so vodenje prireditve zaupali dvema belopoltima in ne dvema temnopoltima voditeljema - prvotni izbiri naj bi bila igralca s temnejšo poltjo, in sicer igralca v telenovelah Lazaro Ramos in Camila Pitango.

Santos je dejal, da Lima in Hilberto ne predstavljata rasne pestrosti populacije v Braziliji - državi, kjer je polovica ljudi temnopoltih. Fifa je namige zanikala z besedami, da sta bila Lima in Hilberto izbrana zaradi dobro opravljenega dela pri nekaj prireditvah v preteklosti, ki so bile povezane s SP-jem.