Taca po chanelu in na njem tudi spi - takšno je življenje mačke Chanelovega kreativnega vodje. Foto: Twitter
Taca po chanelu in na njem tudi spi - takšno je življenje mačke Chanelovega kreativnega vodje. Foto: Twitter
Choupette je po besedah 'očka' Karla tudi izjemno bistra mačka, ki zna uporabljati iPad. Najverjetneje pa vseeno ne tvita sama? Foto: Twitter

Choupette, razvajena mačka modnega guruja Karla Lagerfelda, ki ima dve služabnici in skupaj s svojim gospodarjem obeduje za mizo, je zdaj dobila še svoj profil na Twitterju.

V zadnjih dneh je bela siamka, ki jo njen lastnik (no, reče si kar "očka") označuje za "vzdrževano ljubico", pritegnila veliko pozornosti, saj je Karl razkril, da je zelo razvajena: kot omenjeno, ima dve služabnici, baje zna uporabljati iPad, zdaj pa ima še svoj račun na Twitterju. Pod imenom @ChoupettesDiary je v enem dnevu nabrala več kot 3.000 sledilcev.

"Kopam se v vaši zavisti"
Med drugim je tvitnila: "V devetih mesecih življenja sem potacala že več chanela, kot ga bo večina žensk videla v vsem življenju. Kopam se v vaši zavisti."

Za zdaj še ni znano, kdo je v ozadju Choupettinega profila (niti, ali je to kdo, povezan s Karlom ali Chanelom, ali le naključen mačkin oboževalec), a je ta "nekdo" v mačkinem imenu že dal intervju za fashionista.com, v katerem opisuje, kako sta njeni dve služabnici "kot vsak drug predstavnik človeškega rodu: neuporabni in je z njima preprosto manipulirati". Spala naj bi na kupih chanela iz prejšnje sezone, ki jih očka (Karl) ne potrebuje več.

Chanela ne nosi
Lagerfeld naj bi v prihodnosti želel izdati knjigo, ki beleži vse Choupettine dni. Omenjeni služabnici sta v devetih mesecih mucinega življenja zbrali že za kar 600 strani materiala o njenem razpoloženju, gibanju in prehranjevalnih navadah - tako da je njen očka lahko na tekočem tudi takrat, ko ni z njo. Mucko je Karlu podarila njegova moška muza, brazilski maneken Baptiste Giabiconi.

Chanelovih oblačil pa Choupette ne nosi, saj se Karlu počlovečenje živali zdi preveč "cirkuško". Medtem ko s prehranjevanjem mačke za jedilno mizo očitno nima težav.