Film bodo Indijci v Italiji začeli snemati že čez nekaj tednov. Snemanje ne bo potekalo na otoku Giglio, ampak najverjetneje na otoku Elba. Foto: EPA
Film bodo Indijci v Italiji začeli snemati že čez nekaj tednov. Snemanje ne bo potekalo na otoku Giglio, ampak najverjetneje na otoku Elba. Foto: EPA

Nesreča italijanske turistične križarke, ki je 13. januarja 2012 trčila v morski greben v bližini otoka Giglio, potem ko je kapitan Francesco Schettino zaplul preblizu obale, velja za eno najdramatičnejših sodobnih katastrof na morju. Tragična zgodba je prebudila idejo in zdaj bo svojo podobo doživela tudi na filmskem platnu, poroča Christian Science Monitor.

V nasprotju z romantično dramo Titanik so se filmski ustvarjalci odločili za pevsko-plesni (bollywoodski) žanr. In čeprav se mnogim zdi precej brezčutno, da bodo tragedijo predstavili v muzikalu, ustvarjalci filma trdijo, da ta nikakor ne bo neokusen. "Le delno se bodo navezovali na brodolom Coste Concordie. Film bo prikazoval skupino ljudi, ki je po nesreči obtičala na otoku. Gre za lahkotno zgodbo, ne za katastrofo. To bo romantična komedija, ne tragedija," je povedala predstavnica toskanske filmske komisije Stefania Ippoliti.

Med potniki, ki so nesrečo preživeli, so tudi takšni, ki so nad idejo o filmu navdušeni. Eden izmed njih je Američan Benji Smith, ki je na turistični križarki z ženo preživljal medene tedne. "Dokler je zgodba povedana dobro, je vseeno, skozi kateri žanr," meni.

Film bodo ustvarili pri studiu Sri Mishri Productions, ki ima svojo bazo v Čenaju, glavnem mestu indijske države Tamil Nadu, in ne v Bombaju, zato ne gre za bollywoodski film. Termin Bollywood je ustvarilo angleško časopisje v Indiji v poznih sedemdesetih letih dvajsetega stoletja. Uveljavil se je kot mednarodni izraz, ki označuje filme v hindijščini, ki jih je naredila filmska industrija v Bombaju, vodilna medijska institucija v Indiji. Film o Costi Concordii bo posnet v tamilščini in bo tako kollywoodski film (ime je nastalo iz kombinacije besed Hollywood in Kodambakam, soseske v mestu Čenaj).