Za kos sladke pregrehe je bilo treba odšteti 2 evra. Foto:
Za kos sladke pregrehe je bilo treba odšteti 2 evra. Foto:
Rulada velikanka
Rulada je merila 150 metrov.

Rulado so že četrto leto zapored na Kongresni trg v Ljubljani pripeljali člani Lions kluba Ljubljana, ki so izkupiček tudi tokrat podarili v dobrodelne namene. Za en kos rulade je bilo treba odšteti dva evra, vsak pa je sladico lahko poplaknil še s steklenico kokte.

Za pripravo megarulade je 12 slaščičarjev porabilo 50 kilogramov moke, 60 kilogramov sladkorja, 12 kilogramov jajc v prahu in dva kilograma pecilnega praška. Za pripravo slastnega kremnega nadeva pa je bilo potrebnih 35 kilogramov rastlinske maščobe, 20 kilogramov čokolade v prahu in dva kilograma kakava v prahu, pojasnjujejo v Lions klubu.

S prodajo, je pojasnil predsednik Lions kluba Forum Ljubljana Mitja Cimerman, so zbrali okoli 6.000 evrov, z donacijami, ki jih bodo podarila podjetja, pa še dodatnih 3.000 evrov. Na poseben način so prispevali tudi znani Slovenci. Ti so se pridružili zbiranju očal, ki poteka do 24. maja. Med njimi so Alenka Gotar, Bojan Cvetrežnik, Boris Kobal in Janez Hočevar - Rifle.

Kot omenjeno, bodo šla vsa zbrana sredstva v dobrodelne namene, in sicer na račun Zavoda za slepo in slabovidno mladino Ljubljana, ki ga bo ta porabil za nakup t. i. malih sobic za otroke. V Lions klubu pojasnjuje, da omenjene sobice slepi in slabovidni otroci potrebujejo, da se lažje spoznavajo s svetom, pripomočki pa jim pomagajo pri razvoju njihove motorike. Vsak teden jih potrebuje vsaj 20 otrok, njihovi starši pa si jih težko privoščijo, dodajajo.

Na težave slepih in slabovidnih otrok so opozorili tudi na prireditvi sami, in sicer z demonstracijskim tekom slepih v okviru akcije "Tečem, da pomagam".

150 metrov dolga rulada
150 metrov dolga rulada