Steinhausova je sicer v zvezi z nekdanjim slovitim angleškim sodnikom Howardom Webbom. Foto: EPA
Steinhausova je sicer v zvezi z nekdanjim slovitim angleškim sodnikom Howardom Webbom. Foto: EPA

Policistka Bibiana Steinhaus bo prihodnjo sezono postala prva nogometna sodnica v Bundesligi, je sporočila nemška nogometna zveza DFB.

38-letnica je ena od četverice sodnikov, ki so za sezono 2017/18 napredovali iz druge lige - poleg nje so med prvoligaško druščino napredovali še Martin Petersen, Sven Jablonski in Sören Storks, ki bodo od avgusta naprej sodili tam.
Steinhausova se s sojenjem ukvarja že od leta 1999 in je v drugi ligi od leta 2007 sodila 80 tekem. 1. junija bo v Cardiffu sodila tudi finale letošnje ženske Lige prvakov med Lyonom in Paris St. Germainom.

Kot navdih mladim dekletom
Predsednik nemške nogometne zveze Reinhard Grindel upa, da bo Steinhausova navdihnila mlada dekleta, da se bodo začela ukvarjati z nogometom. "Njeno pot spremljam že vrsto let in zelo se veselim, da jo bomo prihodnjo sezono lahko spremljali v prvi ligi," je dejal Grindel.

"Da bi sodila v Bundesligi, so bile od nekdaj moje sanje. To, da so se mi končno uresničile, je res lep občutek," je dejala Steinhausova, ki je sicer v razmerju z nekdanjim slovitim angleškim sodnikom, 45-letnim Howardom Webbom, ki je med drugim leta 2010 sodil finale svetovnega prvenstva v Južni Afriki med Španijo in Nizozemsko (1:0).