Na plaži Bondi se je zbralo 320 Božičkov, ki so v 30 minutah pokazali svoje spretnosti na valovih. Foto: Reuters
Na plaži Bondi se je zbralo 320 Božičkov, ki so v 30 minutah pokazali svoje spretnosti na valovih. Foto: Reuters

320 ljudi se je odzvalo vabilu, pograbilo svoje deske, se obleklo v Božičke in se odpravilo na priljubljeno plažo Bondi v Sydneyju. Avstralcem je tako uspelo podreti rekord v najbolj množičnem deskanju Božičkov in se vpisati v Guinnessovo knjigo rekordov.

Deskanje Božičkov je postalo tako priljubljeno, da privabi na tisoče gledalcev. Iz leta v leto se deskanja na valovih udeleži vse več ljudi, tako mladih kot tistih malo starejših, med njimi pa so tudi takšni, ki se še nikoli v življenju niso podali na valove.

Božički na plaži Bondi deskajo že več let, projekt pa so začeli, ker so hoteli opozoriti na stigmo, ki spremlja duševne bolezni. Tako je tudi letos organizaciji Onewave za ozaveščanje o duševnih boleznih uspelo zbrati 2.500 dolarjev.

Kot še poroča portal guinnessworldrecords.com se je moralo na desko, da bi podrli rekord, podati vsaj 250 ljudi, kar pa je Avstralcem z lahkoto uspelo. A kdo ve, rekord bi lahko padel že naslednji teden, ko se bodo na svoje deske zavihteli Božički na Floridi.