"Uspelo mi je!" Foto: Reuters

Dobrodelno tekaško kampanjo Run, Darren, Run je tekač začel januarja v Santa Monici v Kaliforniji, zaključil pa jo je v petek v New Yorku. "Pričakoval sem družino in prijatelje, ne pa tudi vse druge. Čudovito je," je ob prihodu na cilj povedal nasmejani Wendell, ki je bil vidno ganjen, ker ga je prišla pozdravit tolikšna množica ljudi.

Veselje je bilo dodatno, ker mu je uspelo doseči in preseči cilj - po 100 dneh teka po ZDA je pretekel 5.472 kilometrov, kar znaša približno 100 maratonskih preizkušenj. In zakaj se je za to odločil? Na pot je "odtekel" z dobrim namenom - v javnosti je želel ozavestiti pomen čiste vode in predvsem opozoriti na nekatere dele Afrike, kjer v pomanjkanju pitne vode živi več sto milijonov ljudi. S svojim tekom je zbral 130.957 ameriških dolarjev (zastavljenih je imel 100.000 dolarjev), s tem pa naj bi 2.500 Etiopijcev oskrbel s čisto vodo.

Za preizkušnjo je porabil 30 tekaških čevljev, te pa bo za nekaj časa odložil v kot, saj, kot je povedal, namerava po naporni preizkušnji za nekaj dni noge le dvigniti v zrak.

To ni prva Darenova pustolovščina - leta 2005 je s kolesom v 74 dneh prekolesaril 7.081 kilometrov po ZDA.