Zamenjava za Bona - Chris Martin. Foto: Reuters
Zamenjava za Bona - Chris Martin. Foto: Reuters

Pevec je namreč na "bolniški", saj je pred kratkim ob padcu s kolesa utrpel šestkratni zlom roke in dobil poškodbe obraza, tako da mu je zdravnik predpisal strogi počitek. Na koncertu na Times Squaru, ki je presenetil mimoidoče, sta pevca nadomestila legendarni ameriški pevec Bruce Springsteen in pevec britanske skupine Coldplay Chris Martin.

Ta je skupaj s preostalimi člani skupine U2 Adamom Claytonom, The Edgejem in Larryjem Mullenom Jr. "oddelal" skladbi Beautiful Day in With or Without You, Bruce je zapel skladbo Where The Streets Have No Name, nato pa je še skladbo I Still Haven't Found I'm Looking For posvetil Bonu.

Koncert je odprl nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton, ki je povedal, da ga je Bono po elektronski pošti prosil, če bi odprl dogodek: "Letos se je prvič zgodilo, da je več ljudi na zdravljenju, kot je tistih, ki so jim diagnosticirali aids. Lahko premagamo aids, ampak vsak mora storiti vsak del," je dejal Clinton, Bono pa je prek uradne strani skupine napisal, da je letošnji svetovni dan aidsa poseben, saj so zdravila dostopna 13 milijonom ljudi, pred več kot desetimi leti je bilo zdravljenje dostopno le 300.000 okuženim z aidsom.

Na dogodku je z dvema skladbama nastopila tudi Carrie Underwood, za njo pa je na oder stopil raper Kanye West.