Na cvetlično razstavo v cvetličnem smokingu, seveda. Foto: Reuters
Na cvetlično razstavo v cvetličnem smokingu, seveda. Foto: Reuters
Kraljica Elizabeta na razstavi. Foto: Reuters

Razstava rož, ki je predlani praznovala stoto obletnico, poteka v Londonu do 23. maja, velja pa za eno najstarejših in najbolj obiskanih cvetličnih razstav na svetu. Obiščejo jo obiskovalci z vsega sveta, tudi številne britanske zvezde, pa tudi člani britanske kraljeve družine.

Dogodek tradicionalno prireja Kraljeva hortikulturna družba, svoje razstavne paviljone pa imajo najuglednejši cvetličarji in aranžerji z vseh koncev sveta. Razstavo vsako leto v petih dneh obišče 157.000 obiskovalcev - to je najvišja številka, saj so prireditelji omejeni s prostorom -, ki se sprehajajo po 45.000 kvadratnih metrih površine. Vse vstopnice morajo biti kupljene vnaprej.

Dogodek, ki mu je predvsem v britanskih medijih namenjene izjemno veliko pozornosti, poteka pet dni, na njem pa se predstavljajo največji mojstri tega poklica ta hip. Na razstavi predstavijo najsodobnejše aranžmaje in postavitve ter okrasitve vrtov, napovejo smernice za prihodnje leto, to pa je tudi pravi trenutek za debitantsko predstavitev novih vrst rož ...

Fotoutrinke z letošnje razstave si lahko pogledate spodaj.