Veselje ob prvem spustu po skoraj desetletju. Foto: Reuters
Veselje ob prvem spustu po skoraj desetletju. Foto: Reuters

Atrakcija z imenom Scenic Railway stoji v zabaviščnem parku Dreamland v obalnem mestecu Margate na vzhodu Anglije, njena posebnost pa je "strojevodja", ki se skupaj s potniki pelje na vlakcu in skrbi za pravilno zaviranje.

Čeprav se ne more pohvaliti s takimi nakloni in obrati kot sodobne različice vlakcev smrti, je zaradi svojega zgodovinskega čara zelo priljubljen med obiskovalci, ki pa so morali dolgo čakati, da so lahko spet sedli v male vagončke.

Po dolgih letih spet čas za vožnjo
Dreamland je zaradi finančnih težav svoja vrata namreč zaprl leta 2003, Scenic Railway je sicer vozil še nekaj časa, leta 2006 pa je utihnil tudi hrup njegovih koles. Zabaviščni park je bil nato tarča serije požigov, eden izmed njih pa je leta 2008 dodobra uničil tudi leseno konstrukcijo, po kateri je nekoč vozil legendarni vlakec.

Ure in ure trdega dela so bile potrebne, da so jo obnovili, a tudi rekonstrukcija ni potekala brez zapletov, saj je gradbišče decembra lani poškodoval močan veter, kar je zamaknilo datum odprtja. Danes pa so prvi navdušenci in predstavniki sedme sile končno lahko spet sedli v vagončke in se navdušeno spustili navzdol po tirnicah.