Obama se je na svoj račun pošteno nasmejal. Foto: Reuters
Obama se je na svoj račun pošteno nasmejal. Foto: Reuters
Moževim šalam se je smejala tudi Michelle Obama. Foto: Reuters

Enkrat na leto se predsednik oddalji od vsakdanjih tem in brije norca iz svoje službe. Ameriški mediji ugotavljajo, da je bil letošnji nastop še najbolj sproščen in smešen, kajti navsezadnje ga do konca mandata loči le še leto dni.

Napadel je slab odstotek, ki ga dosega na lestvici priljubljenosti, predvsem pa so bili osrednji predmet njegovih šal novinarji in republikanci. "Na Saturday Night Live Ceycil Strong oponaša voditeljico CNN-a Brooke Baldwin, kar je presenetljivo, ker so edini ljudje, ki oponašajo novinarje CNN-a, oni sami," se je šalil Obama.

Obšel ni niti svojih kolegov iz demokratskih vrst. "Vsi vemo, da so Hilary v težave spravila zasebna elektronska sporočila. Iskreno sem mislil, da ji bo večje težave povzročal zasebni račun na Instagramu," se je še pošalil.

Obama med dopisniki ni bil med najbolj priljubljenimi predsedniki, saj je veljal za zelo skrivnostnega, kar je številne jezilo. Zato je Obama k sebi poklical komika Keegan-Michaela Keya, ki je za en večer postal tolmač njegovih čustev.

Nekateri mediji pa so se ob tem spraševali, ali ne bi bilo pametneje, da bi predstavniki sedme sile izkoristili to priložnost in predsedniku postavili nekaj težjih vprašanj, ki jih pušča neodgovorjene.