Kreativnega navdiha sinoči ni primanjkovalo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Kreativnega navdiha sinoči ni primanjkovalo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Artish
Festival poteka vsako zadnjo soboto v mesecu. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Tokrat se je ob pisanih stojnicah predstavila najštevilčnejša zasedba ustvarjalcev do zdaj. V ljubljanskem Kinu Šiška se jih je zbralo čez 50. Pestro dogajanje so skozi ves dan dopolnjevale številne brezplačne ustvarjalne delavnice, tako za odrasle kot za otroke.

Obiskovalci so tako lahko dopolnili zalogo svojih unikatnih dodatkov. Lahko so se preizkusili na delavnici keramike. Poslušali predavanje o zdravljenju z univerzalno energijo za domače ljubljenčke oz. spoznali aromaterapijo in sami izdelali dišečo kopalno sol.

Na ogled in na prodaj je bila tudi razstava fotografij otrok iz šole Piali Ašar Alo v Indiji avtoric Erike Felicijan in Tamare Bizjak, zbrana sredstva pa bodo v celoti namenjena omenjeni šoli.

Zbiranje potovalnih kovčkov in sončnih očal
Na stojnici Zavoda LU - Love is Universal so v dobrodelne namene prodajali izbrane unikate "ARTishanov" in zbirali potovalne kovčke za poletne počitnice otrok iz socialno ogroženih družin s celotne Slovenije. Na ARTishu pa je tudi tokrat potekala izmenjava rabljenih oblačil - po sistemu prineseš en kos, odneseš drugega.

Festival tako nadaljuje svoje poslanstvo, da vsako zadnjo soboto v mesecu (tokrat zaradi praznikov izjemoma prej) postane skupno mesto ustvarjalcev, artistov in številnih, ki umetnost vsakodnevno živijo in tako tudi dobijo možnost, da med seboj izmenjajo ideje, mnenja in se spodbujajo pri svojem delu.

Več pa si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.