Bratoma Berce je uspelo za igro Tracker na Kickstarterju zbrati okoli 9.400 evrov. Foto: Kickstarter
Bratoma Berce je uspelo za igro Tracker na Kickstarterju zbrati okoli 9.400 evrov. Foto: Kickstarter

Bratoma Žigi in Timu Bercetu je v okviru akcije na Kickstarterju, ameriški platformi za množično financiranje, uspelo pridobiti okoli 260 podpornikov in zbrati več kot 12.400 dolarjev (okoli 10.000 evrov) za svojo postapokaliptično namizno igro. Projekt je na Kickstarter prijavil Žiga Berce, prek njegovega profila pa sta o napredku igre avtorja, ki sta navdih dobila iz računalniških iger, sproti poročala podpornikom.

Izdala 180 izvodov igre, več sledi
V prvi seriji sta brata Berce izdala 180 izvodov namizne igre, ki nosi ime Tracker. Glede na povpraševanje oz. zanimanje pa bodo sledile nove izdaje. Ne izključujeta tudi morebitne razširitve namizne igre, pri kateri lahko sodeluje med štiri in osem igralcev. Kot že omenjeno, gre za postapokaliptično igro, v kateri lahko igralci zbirajo predmete, se prebijajo skozi naloge ali pa uničujejo nasprotnike. "Ko vidiš, da nekdo izgublja, je v tvojem interesu, da mu pobereš, kar ima, a ni nujno, da on izgubi. Situacija se lahko obrne ali pa te lahko kdo prehiti," je čar igre opisal njen soavtor Žiga Berce.

Tisti, ki so igro finančno podprli na Kickstarterju, so imeli možnost, da so na posebnem dogodku v trgovini Črna luknja prevzeli namizno igro in tam spoznali avtorja.