Zmagovalna četverica izbora Guest Star 2011. Foto: Organizator
Zmagovalna četverica izbora Guest Star 2011. Foto: Organizator

Najsvetlejše tuje zvezde v Sloveniji leta 2011, ki so s svojim delovanjem najbolj zaznamovale preteklo leto, so: v kategoriji diplomacija Anunciada Fernández de Córdova, veleposlanica Španije, v kategoriji ekonomija Klaus J. Holeczek, izvršni direktor družbe Odelo Slovenija, v kategoriji kultura Joseph Rakotorahalahy, glasbenik in pripovedovalec zgodb, in v kategoriji šport John Hughes, hokejist HDD Tilia Olimpija.

Zaključne prireditve, ki jo je vodila lanska zmagovalka v kategoriji kultura, pevka Hannah Mancini, se je udeležila velika večina nominirancev (16 nominirancev se je pomerilo v štirih kategorijah: diplomacija, ekonomija, kultura in šport) in najvidnejših tujcev, ki ustvarjajo in delujejo v Sloveniji.

Vse prisotne je poleg predstavnika Mestne občine Maribor, podžupana Tomaža Kanclerja, pozdravil tudi direktor direktorata za turizem in internacionalizacijo na ministrstvu za gospodarstvo Marjan Hribar, ki je poudaril pomen odprtosti slovenske družbe in pretakanja znanja in idej.

Glasovanje je potekalo od 8. marca v okviru programa tujejezičnega radia Radio SI, na spletni strani www.gueststar.org in v povezavi z medijskimi hišami v Sloveniji, prek spletne strani izbora pa je svoj glas oddalo več kot 10.000 ljudi.