Julianne Moore kot hollywoodska diva, ki se ji čas počasi izteka, in Mia Wasikowska kot njena osebna asistentka v filmu Poti k zvezdam. Foto:
Julianne Moore kot hollywoodska diva, ki se ji čas počasi izteka, in Mia Wasikowska kot njena osebna asistentka v filmu Poti k zvezdam. Foto:
Poti k zvezdam lepo (čeravno malce pretirano) prikažejo vso gnilo ozadje Hollywooda.

Skakanje sem in tja, nemogoče zahteve, odpovedovanje lastnemu družinskemu življenju in zasebnosti ... A realnost je lahko še precej radikalnejša in bizarnejša, kot je mogoče razbrati iz knjige To My Future Assistant (Moji bodoči asistentki), pod katero se je podpisala nekdanja osebna asistentka Lydia Whitlock.

Whitlockova je od svojega 22. do 27. leta delala kot asistentka visoko situiranih mož (in žena) v zabavni industriji Hollywooda. In čeprav nihče izmed njenih nadrejenih ni bil znan zvezdnik, so se pogosto vedli, kot da bi bili vse to - in še več. Njihove najbolj nezaslišane in čudaške zahteve je zbrala v knjigi, po kateri so posneli tudi film.

1. Nekoč me je šef nadrl, ker sem mu ob kosilu priskrbela pretopel zavitek masla. Pozneje mi je povedal, da bi morala v prihodnje pretipati vsak zavojček masla in preveriti njegovo temperaturo, preden ga položim na njegov krožnik. Kar sem tudi upoštevala.

2. Eden izmed mojih šefov me je povsem resno po telefonu vprašal: "Kje sem?" Medtem ko je vozil najeti avtomobil v mestu, v katerem nisem bila nikoli. Morala sem ugotoviti, kje je, s pomočjo njegovega branja uličnih znakov, ki sem jih nato besno vtipkavala v Google Maps, dokler nisem ugotovila, v katero smer se pelje in po kateri ulici.

3. Ves dan sem preživela po vseh trgovinah za pripomočke za zabave po mestu, nato pa poslala pripravnico v vsako izmed njih, da bi našla ravno pravi odtenek prtičkov, ki ga moj šef ni mogel točno opisati, je pa takoj vedel, da so prtički, ki sem jih našla, "napačni".

4. Morala sem zamuditi družinsko večerjo ob dnevu zahvalnosti, ker mi je moj šef ukazal, da delam zapiske med konferenčnim klicem, čeprav je klic tudi snemal.

5. Eden mojih šefov mi je dejal, da ne smem več prekrižati rok, ker sem "videti jezna".

6. En božični večer sem preživela na telefonu z mobilnim operaterjem, ker je bila moja šefica na počitnicah na eksotični lokaciji, prenosni telefon pa ji ni delal, zato mi je pošiljala besno elektronsko pošto z velikimi tiskanimi črkami. Po več urah je zelo uslužni dežurni le ugotovil, da mobilni oddajniki na njeni lokaciji preprosto ne delajo in da ne more pomagati.

7. Enkrat sem morala delati od 9.00 do 18.00 brez odmora za WC ali kosilo, ker je moj šef pričakoval pomemben klic - ki ga nikdar ni bilo.

8. En teden sem imela bronhitis, pa me je šef še vedno "toplo" priporočal, naj pridem na delo. Mi je pa pustil, da sem zaradi bolezni šla domov po kosilu, da sem se lahko ulegla - a sem vseeno morala iz postelje odgovarjati na šefovo pošto.

9. Eden izmed mojih šefov me je nadrl, ker sem dobila kazen za prehitro vožnjo, ker mu je moja "slaba volja" uničila dan.