Za zdaj morajo biti pri verigi McDonald's na Japonskem preudarni pri odmerjanju krompirčka. Foto: EPA
Za zdaj morajo biti pri verigi McDonald's na Japonskem preudarni pri odmerjanju krompirčka. Foto: EPA

Ameriška veriga restavracij s hitro prehrano se je bila na Japonskem prisiljena odločiti za omejitev prodaje ocvrtega krompirčka, saj ima zaradi stavke v ZDA težave z uvozom ustrezno predelanega krompirja.

Stavka na zahodni obali ZDA ovira uvoz predelanega krompirja, so po poročanju japonske tiskovne agencije Kjodo sporočili iz podjetja. Kot so pojasnili, so se za racioniranje krompirčka odločili, ker bi jim ga sicer lahko zmanjkalo. "Gostom se za nevšečnost opravičujemo," so dodali.

Težavo so si sicer v McDonald'su prizadevali rešiti na vse mogoče načine. Med drugim so z letali na Japonsko prepeljali več kot 1.000 ton krompirja, 1.600 ton pa prek neobičajne pomorske poti z ameriške vzhodne obale. "A to ni dovolj, da bi zagotovili stalno, stabilno količino za goste," so obžalovali.

McDonald's ima na Japonskem okoli 3.100 restavracij, težave s krompirčkom pa niso prva nevšečnost, s katero so se morali spopasti letos. Zaradi sanitarnih pomanjkljivosti v nekem obratu na Kitajskem je že prestal krizo s pomanjkanjem perutnine.