Duh Johna Lennona še živi. Foto: EPA
Duh Johna Lennona še živi. Foto: EPA

Anonimni kupec je prek telefona za hišo v bližini znane ulice Penny Lane ponudil več kot pol milijona evrov in tako podvojil pričakovano ceno. Druge hiše v tej soseski - Penny Lane je zaslovela zaradi istoimenske pesmi Beatlov, so vredne "le" okoli 200.000 evrov.

Hiša je bila v nasprotju s hišo Lennonove tete, kjer je glasbenik živel med petim in 22. letom in so jo spremenili v muzej, od nekdaj v zasebni lasti. Po 15 minutah dražbe v legendarnem liverpoolskem klubu Cavern Club, kjer so Beatli nastopali v prvih letih, je sicer postalo jasno, da se razočarani oboževalci ne bodo mogli kosati z glavnimi ponudniki.

"Z veseljem bi jo imela," je dejala Jackie Holmes, oboževalka, ki je na dražbo prišla iz Londona. "Osebno mislim, da ni toliko vredna. Je najdražja hiša v ulici. Zato je na koncu pri meni zmagal zdrav razum," je dodala.

Pojavila pa so se tudi ugibanja, kdo je anonimni kupec. Nekdanji lastnik meni, da se je za telefonskim klicem skrila Lennonova vdova Yoko Ono: "Zagotovo je bila na telefonu Yoko."

Lennon se je v Liverpoolu rodil leta 1940, s Paulom McCartneyjem, soustanoviteljem Beatlov, pa se je spoznal v najstniških letih. Kmalu se jima je pridružil George Harrison, nato pa je sledil še bobnar Ringo Starr.

Lennona je leta 1980 pred stanovanjem v New Yorku ustrelil Mark David Chapman. Star je bil komaj 40 let.