Svoje replike bo Assange posnel kar v hišnem priporu v Veliki Britaniji in jih poslal ustvarjalcem nanizanke. Foto: EPA
Svoje replike bo Assange posnel kar v hišnem priporu v Veliki Britaniji in jih poslal ustvarjalcem nanizanke. Foto: EPA

Izvršni producent Simpsonovih Al Jean je za časopis Entertainment Weekly povedal, da je ustvarjalcu serije Mattu Groeningu prišlo na uho, da se Assange zanima za gostovanje v seriji.

Tako se bo ustanovitelj WikiLeaksa pridružil številnim znanim osebnostim, ki so v animirani različici že nastopili. Med njimi so tudi nekdanji britanski premier Tony Blair, komik Russell Brand, igralka Halle Berry, pevka Katy Perry, ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg, režiser razvpitih dokumentarcev Michael Moore in mnogi drugi.

Jean je dodal, da se je kreativna ekipa serije zavedala, kako kontroverzen lik je Assange, a so se potrudili, da v delu, v katerem se bo pojavil njegov lik, ne podpihujejo afere, v katero je vpleten. V ZDA bodo 500. del serije predvajali 19. februarja.

40-letni Avstralec se sicer v Veliki Britaniji bori proti izročitvi Švedski, kjer ga želi tožilstvo zaslišati v zvezi z obtožbami o posilstvu in spolnem nadlegovanju dveh žensk. Britansko vrhovno sodišče bo danes začelo odločati o njegovi pritožbi na odločitev o izročitvi. Če jo bo zavrnilo, bo Assange izročen Švedski, saj je v Veliki Britaniji izkoristil vse pravne možnosti.