Cheerleaderke v Hali Tivoli. Foto: BoBo
Cheerleaderke v Hali Tivoli. Foto: BoBo

V ljubljanski Hali Tivoli bo danes in v nedeljo potekalo evropsko prvenstvo v cheerleadingu, ki je največje do zdaj, saj na njem sodeluje več kot 3.100 udeležencev iz 23 evropskih držav: Velika Britanija, Avstrija, Belgija, Češka, Danska, Finska, Francija, Grčija, Hrvaška, Italija, Madžarska, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Romunija, Rusija, Slovenija, Srbija, Španija, Švedska, Švica in Ukrajina.

Vse sodelujoče države so imele izbore na državni ravni, kjer so izbrali udeležence evropskega prvenstva. Nastop na njem sta si zagotovili po dve najboljši ekipi v kategoriji iz posamezne države. Udeležbo na tekmovanju so si zagotovili tudi zmagovalci Evropske cheerleading lige, ki poteka skozi celotno sezono.

V dveh dneh se bo zvrstilo več kot 360 nastopov, nastope pa bo ocenjevalo 27 sodnikov, ki prihajajo iz Amerike, Azije in Evrope.

European Cheer Union ima včlanjenih 37 držav ter je največja in najpomembnejša cheerleading organizacija v Evropi. Vanjo se vključuje vse več držav, s cheerleadingom pa se ukvarja vse več ljudi. To sta le dva od razlogov, da je letošnje evropsko prvenstvo največje do zdaj, so sporočili organizatorji športnega dogodka.