Brazilski prevarant je na ponarejeno osebno izkaznico prilepil kar fotografijo Jacka Nicholsona. Foto: EPA
Brazilski prevarant je na ponarejeno osebno izkaznico prilepil kar fotografijo Jacka Nicholsona. Foto: EPA

Prevara moškega, s pravim imenom Ricardo Sergio Freire de Barros, bi morda celo uspela, če Brazilec ne bi na ponarejeno osebno izkaznico prilepil fotografije 74-letnega hollywoodskega igralca.

Bančnemu uslužbencu je moški postal sumljiv, ko je na osebni izkaznici zagledal številnim poznani obraz Jacka Nicholsona, poleg tega pa moški, ki je na osebno izkaznico napisal izmišljeno ime Joao Pedro dos Santos, naj ne bi bil niti najmanj podoben igralcu.

"Nikakršne podobnosti ni med osumljencem in igralcem," je dejal policist Erivaldo Guerra v brazilskem mestu Recife, ki je še dodal: "Dokument s fotografijo igralca in druge lažne identifikacije so bile uporabljene za začetek fiktivnega podjetja in s tem tudi odprtje bančnega računa. Na ta način bi kreditne kartice in ponarejene račune uporabili za krajo denarja."

Barros, ki ga policija že tri mesece spremlja, ima pa še nekaj ponarejenih osebnih dokumentov in bančnih kartic, je uporabil Jackovo fotografijo, ki jo je posnel znani newyorški fotograf Martin Scheller in je bila objavljena leta 2003 v časopisu Entertainment Weekly.