Conchite Wurst si želijo obiskovalci muzeja voščenih lutk na Dunaju. Foto: YouTube
Conchite Wurst si želijo obiskovalci muzeja voščenih lutk na Dunaju. Foto: YouTube
Že novembra so strokovnjaki za izdelavo voščenih lutk začeli prve meritve telesa. Foto: Madame Tussauds Wien
Lutko naj bi končali pred začetkom Evrovizije 2015. Foto: Madame Tussauds Wien

Obiskovalci omenjenega muzeja, ki je svoja vrata na Dunaju odprl leta 2011 in je del verige 15 tovrstnih muzejev po vsem svetu, lahko ob koncu ogleda predlagajo, katero slavno osebnost v voščeni obliki bi si še želeli videti v muzeju. Ker je več mesecev zaporedoma vodila Conchita Wurst, se je muzej odločil, da ustreže njenim oboževalcem.

Bradata avstrijska pevka se bo tako maja - načrtujejo, da jo bodo postavili na ogled še pred izborom za pesem Evrovizije, ki bo v avstrijski prestolnici potekal od 19. do 23. maja 2015 - v muzeju pridružila drugim slavnim osebnostim iz sveta filma, glasbe, športa, politike in zgodovine ...

Zmagovalko Evrovizije 2014 bodo ovekovečili v zmagovalni drži z dvignjenimi rokami in v svetleči zlati obleki, v kateri je s pesmijo Rise Like a Phoenix prinesla zmago Avstriji na največjem glasbenem tekmovanju v Evropi. Transseksualna pevka bo svoje mesto v muzeju dobila ob prvem avstrijskem evrovizijskem zmagovalcu Udu Jürgensu, ki je v starosti 80 let umrl decembra lani.

Conchita je nad predlogom navdušena, javnosti je sporočila, da ji vabilo muzeja predstavlja veliko čast in uresničenje sanj.

Izdelava voščene lutke bo trajala skupno od štiri do šest mesecev. Že novembra so strokovnjaki za izdelavo voščenih lutk začeli prve meritve telesa, da bo lutka čim bolj ustrezala naravni podobi. Od dve do tri ure je morala pevka vztrajati v isti drži, da so ji izmerili, fotografirali in dokumentirali vsako podrobnost na telesu, od odtenka polti in barve zob do kocin na bradi.

Z Robbieja morajo brisati ličilo
V muzeju je sicer na 2.000 kvadratnih metrih na ogled 77 voščenih lutk avstrijskih in mednarodnih slavnih osebnosti.

Obiskovalci lahko med drugim občudujejo zveznega predsednika Heinza Fischerja, cesarja Franca Jožefa in cesarico Sisi, igralca Arnolda Schwarzeneggerja, psihoanalitika Sigmunda Freuda ter pevko Christino Stürmer. Med svetovnimi zvezdniki v voščeni obliki so med drugim na ogled Angelina Jolie, Michael Jackson, Albert Einstein, Justin Bieber in Robbie Williams. Po besedah direktorice muzeja Arabelle Kruschinski je ta trenutno najbolj priljubljena lutka v muzeju, s katere morajo vsak večer po zaprtju muzeja obrisati sledi ličila.