Mlada dekleta se dotikajo popka
Mlada dekleta se dotikajo popka "od zadaj". Foto: Weibo
Bizaren izziv na Kitajskem. Foto: Weibo

Ali se lahko dotaknete svojega popka od zadaj (s hrbta), je vprašanje, s katerim se soočajo kitajski uporabniki družbenih omrežij.

Nenavadnemu trendu so podlegla predvsem mlada dekleta na družbenem omrežju Weibo, kjer se dotikanje popka od zadaj, s katerim dekleta širnemu svetu razkazujejo svoje telo in "talent", omenja več kot 130-milijonkrat.

"Poglejte, uspelo mi je, več kot štiri ure sem potrebovala, da sem dosegla svoj popek," je napisala uporabnica pod imenom GayleRabbit.

"Igri" dotikanja popka so podlegla predvsem dekleta, se je pa tudi moški uporabnik, po imenu Sough Sa, odločil soočiti z izzivom in uspelo mu je kljub kakšnemu odvečnemu kilogramu: "Ali je ta izziv res tako težek? Ne mislim tako." Njegova fotografija ima več kot 2.000 komentarjev, eden se glasi: "Bravo, pokaži tem suhicam, kako se to počne."

Fotografije suhih deklet, ki se "hvalijo" s svojim novoodkritim talentom, so namreč naletela na številne negativne komentarje, češ da spodbuja nezdravo podobo telesa. Tudi strokovnjaki pravijo, da kitajski trend dotikanja popka od zadaj spodbuja motnje hranjenja in izkrivlja standarde lepote v družbi. "Zbadljive poze in fotografije so lahko zabavne, ampak obenem so lahko rezultat tekmovalnosti in negotovosti," je povedala Jolene Tan, ki se zavzema za pravice žensk. Dodala je, da je to še eden izmed načinov pregledovanja ženskih teles, ali so dovolj dobra, kar po njenem mnenju ni prav in bi se morali vsi boriti za sprejemanje različnih ženskih teles.