Znan dunajski park kaznuje glasno spahovanje. Foto: Reuters
Znan dunajski park kaznuje glasno spahovanje. Foto: Reuters

Mehič, natakar v enem izmed mestnih barov, je bil kaznovan zaradi spahovanja, medtem ko je v parku stal blizu policista. Na družbenem omrežju Facebook je zapisal, da si je ravno privoščil kosilo, ki je sprožilo spahovanje. "Trenutek zatem sem na ramenu začutil roko."

Mehič trdi, da je policist stal vsaj 20 metrov stran in da ne ve, kako ga je sploh lahko slišal. "Bil sem zmeden, saj mi ni bilo popolnoma jasno, kaj sem naredil. Prijavili so me zaradi kršitve javnega bontona. S policistom sem imel dolg pogovor o tem, zakaj se ne ukvarja s pravimi zločinci, ki gotovo tako uživajo kot tudi prodajajo droge. Toda to naju ni pripeljalo ravno daleč." Na družbenem omrežju je objavil tudi fotografijo kazni, kjer je nenavadna obtožba jasno zapisana.

Kazen je za medije potrdil predstavnik dunajske policije, Roman Hahslinger. Edin Mehič namerava vložiti pritožbo. "Če bi moja stranka to storila v gledališču ali operi, bi kazen še nekako razumel," je za Daily Mail povedal Mehičev odvetnik, Heinz Robathin.