Predvidevajo, da bo moral kupec za avtomobil odšteti od 227 do 316 tisoč evrov. Foto: EPA
Predvidevajo, da bo moral kupec za avtomobil odšteti od 227 do 316 tisoč evrov. Foto: EPA
john lennon avto
V avtomobilu so še vedno letalski sedeži. Foto: EPA

dražbi. Lennon ga je kupil leta 1971, zdaj pa bo morda prodan tudi za več kot 300 tisoč evrov.

Lennon je avtomobilske sedeže nadomestil z letalskimi, v avtomobilu pa so še danes. Srečni kupec bo prejel tudi originalne papirje, ki jih je ob nakupu in registraciji vozila podpisal Lennon.

Avtomobil je enemu izmed avtomobilističnih muzejev za razstavo leta 2008 ponudil tedanji lastnik, Milton Verret, zdaj pa ga bodo prodali ter celoten izkupiček namenili v dobrodelne namene. "Na dražbi ga želimo ponuditi, da bodo v njem lahko uživali oboževalci Johna Lennona in skupine The Beatles po vsem svetu, hkrati pa bomo zbrali še denar v dobrodelne namene."

Pričakujejo, da bo cena dosegla od 227 tisoč do 316 tisoč evrov.

Prodali tudi srajco z Lennonovo krvjo
Prejšnji mesec so srajco, ki je bila polna madežev glasbenikove krvi, prodali za vrtoglavih 37.000 evrov, čeprav so pričakovali, da najvišja ponudba ne bo presegla dobrih osem tisoč evrov.

Bela srajca je bila del uniforme hotelskega delavca Jaya Hastingsa, ki je bil v službi 8. decembra 1980, ko je Mark Chapman ustrelil Lennona.

Po poročanju tujih medijev jo je Hastings sprva sicer želel obdržati. "Jay Hastings je imel srajco vsa ta leta in tega ni vedel nihče, saj je enostavno ležala v predalu. A zdaj, ko je starejši, se mu je zdelo, da je prišel čas za prodajo," je dejal predstavnik podjetja Heritage Auctions, Garry Shrum.