Romanca, ki je v blagajne ameriških kinematografov prinesla največ denarja. Foto: Imdb
Romanca, ki je v blagajne ameriških kinematografov prinesla največ denarja. Foto: Imdb

Kristen in Robert oziroma Bella Swan in Edward Cullen sta se namreč znašla na vrhu Forbesovega seznama najbogatejših filmskih parov, ki je sestavljena na podlagi zaslužka filmov, kjer je v ospredju (predvsem) romantika, v zadnjih treh letih.

"Nekaj edinstvenega je v teh filmih, da so se ljudje na njih tako navezali. So nenavadni, dodaten element pa je to, da sta par tudi v resničnem življenju," je dejala ob objavi rezultatov Dorothy Pomerantz iz Forbesa.

"Vampirska" Bella in Edward sta prepričljivo zasedla prvo mesto, saj so filmi iz vampirske sage v blagajne ameriških kinematografov v zadnjih treh letih - v raziskavo so bili vključeni filmi Mrk (Eclipse), Somrak saga: Jutranja zarja - 1. del (The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1) in Somrak saga: Jutranja zarja - 2. del (The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2) - prinesli 1,17 milijarde dolarjev.

Na drugem mestu sta se znašla zaljubljenca Channing Tatum in Rachel McAdams, ki sta zaigrala v filmu Zaobljuba ljubezni (The Vow). Film je prinesel 125 milijonov dolarjev. Jennifer Aniston in Adam Sandler sta s svojo romanco v filmu Moja neprava žena (Just Go With It) zaslužila 103 milijone dolarjev.

Na seznamu najbogatejših filmskih parov sledijo: Sarah Jessica Parker in Chris Noth v obeh delih filma Seks v mestu (Sex and the City), zaslužek: 95 milijonov; Julianne Moore in Steve Carell v filmu Ta nora ljubezen (Crazy, stupid, love), zaslužek: 84 milijonov; Amanda Seyfried in Channing Tatum v filmu Dragi John (Dear John), zaslužek: 80 milijonov; Natalie Portman in Ashton Kutcher v filmu Gola zabava (No strings Attached), zaslužek: 71 milijonov; Miley Cyrus in Liam Hemsworth v filmu Poslednja pesem (The Last Song), zaslužek: 63 milijonov; Zac Efron in Taylor Schilling v filmu Talisman (The lucky One), zaslužek: 60 milijonov; Robert Pattinson in Reese Witherspoon v filmu Voda za slone (Water for Elephants), zaslužek: 59 milijonov dolarjev.

Spodaj si lahko pogledate tudi 'trailerje' vseh omenjenih filmov, ki bodo spet aktualni že čez slab mesec, ko bo napočilo valentinovo. Ste si ogledali že katerega izmed filmov, katera romanca je vas najbolj prepričala?