Kim Džong Un je po pisanju The Oniona
Kim Džong Un je po pisanju The Oniona "s svojim uničujoče čednim, okroglim obrazom, deškim šarmom in s svojo močno, krepko figuro uresničitev sanj vsake ženske". Foto: Reuters
Kim Džong Un
Severnokorejskemu voditelju so pri ameriški spletni strani pripisali še, da ima "brezhiben okus za modo, čedno kratko pričesko in slovit nasmešek". Foto: EPA

"S svojim uničujoče čednim, okroglim obrazom, deškim šarmom in s svojo močno, krepko figuro uresničitev sanj vsake ženske ... Blagoslovljen z avro moči, ki prikriva njegovo nezmotljivo srčkano, ljubko stran," je zapisal svojo odločitev uredniški odbor ameriške satirične strani The Onion, ki je severnokorejskemu voditelju podelil naziv najbolj seksi še živečega Zemljana za leto 2012. Svojo odločitev so podkrepili še z izjavami, da ima Kim Džong Un "brezhiben okus za modo, čedno kratko pričesko in slovit nasmešek".

Pri The Onionu so se močno pošalili pri opisu najbolj seksi moškega po njihovem izboru, vsi pa niso dojeli, da gre za šalo, in so vzeli izbor za "resno stvar".

Časopis kitajske Komunistične partije je tako na svoji spletni strani v torek v angleškem in kitajskem jeziku objavil rezultate izbora ameriške spletne strani The Onion ter objavil fotogalerijo 55 posnetkov Kim Džong Una.

Ljudski dnevnik pa je očitno spregledal, da gre za satirično spletno stran in da je bila novica o Kimu čista šala, saj nikjer niso navedli, da gre za izrazito satirično spletno stran, ki se večinoma norčuje iz najrazličnejših političnih dogajanj in politikov.

Povrhu je Ljudski dnevnik povzel še citat domnevne urednice Oniona za področje mode in zabave Marisse Blake-Zweiber, da ima Kim "tisto tako redko sposobnost, da je nekako povsem očarljiv in istočasno tak mačo".

Prijateljski odnosi
Kitajska je glavna zaveznica Severne Koreje, ki prek redne pomoči s hrano in gorivom ohranja pri življenju severnokorejsko gospodarstvo. Odvisnost Pjongjanga od Pekinga se je še povečala po uvedbi mednarodnih sankcij proti Severni Koreji zaradi njenega jedrskega in raketnega programa, ob tem piše francoska tiskovna agencija AFP.